Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Λεμονής: Επιτακτική ανάγκη η νίκη



Η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που μπορεί να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του Ολυμπιακού για την τρίτη θέση και κατ΄ επέκταση να δώσει...



 ευρωπαϊκή συνέχεια (υπό προϋποθέσεις) στους «ερυθρόλευκους».

Ο πρωταθλητής Ελλάδας παίζει αύριο με τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα για την 5η αγωνιστική τουChampions League (4ος όμιλος) και με βάση την κατάταξη (ένας βαθμός έναντι τριών) η νίκη είναι μονόδρομος.

«Το πρώτο ματς με τη Σπόρτινγκ ήταν αυτό που μας έφερε αρκετά πίσω στη συγκομιδή βαθμών. Σίγουρα το αυριανό είναι ένα άλλο παιχνίδι. Η προσέγγιση που θέλουμε να έχουμε είναι διαφορετική σε σχέση με τη πρώτο ματς, αλλά να πω την αλήθεια δεν θα διαφέρει και πολύ από τα προηγούμενά παιχνίδια μας. Αυτό που θα χρειαστούμε είναι η καλύτερη αποτελεσματικότητα», σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου ο Τάκης Λεμονής.

Αναφερόμενος στη Σπόρτινγκ, πρόσθεσε: «Παρακολουθώντας και το πρώτο παιχνίδι αλλά και τα υπόλοιπά του ομίλου και κάποια ματς από το πορτογαλικό πρωτάθλημα, είναι φανερό ότι είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Μπορεί να παίξει πολύ καλά και παιχνίδι κατοχής και παιχνίδι αντεπιθέσεων. Ειδικά στις αντεπιθέσεις είναι καταπληκτική. Αυτό είναι το στοιχείο που κατάφερε να κοντράρει και την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους. Έχει έναν πάρα πολύ καλό προπονητή».

Και συνέχισε: «Σαφώς η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους είναι δύο καλύτερες ομάδες από την Σπόρτινγκ, αλλά η απόστασή τους δεν είναι πολύ μεγάλη. Είναι προφανές ότι η ταχύτητα είναι ένα από τα δυνατά τους στοιχεία και εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Έχουμε μιλήσει αρκετά με τους παίκτες, τους έχουμε δείξει αρκετά πράγματα και αύριο θα τους επισημάνουμε και άλλα στοιχεία από το παιχνίδι της. Η ομάδα πλέον παρακολουθεί την αντίπαλό της, κοιτάζει τα δυνατά και να αδύνατά στοιχεία της που μπορεί να εκμεταλλευθεί. Η φιλοσοφία μας δεν θα αλλάξει συγκριτικά με όλα τα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι τώρα».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η ομάδα του θα είναι καλύτερη σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, είπε:«Θα το ξέρω μετά τον αγώνα. Πάντως έχουμε αρχίσει και αισθανόμαστε καλύτερα. Είναι κάτι που φαίνεται και από τον τρόπο δουλειάς στις προπονήσεις και από τις εμφανίσεις μας στο γήπεδο και κάποια πράγματα που βάζουμε στο παιχνίδι μας. Ελπίζουμε αύριο να μπορέσουμε να τα δείξουμε όλα αυτά στο μεγαλύτερο βαθμό γιατί έχουμε απέναντί μας μια σπουδαία ομάδα».

Ο Λεμονής ρωτήθηκε αν θα παίξει με τον Φορτούνη μοναδικό επιθετικό, όπως εναντίον της Μπαρτσελόνα. «Επειδή είναι επιτακτική η ανάγκη της νίκης ίσως να έβαζα 4-5 επιθετικούς παίκτες, ωστόσο αυτό δεν είναι σωστό. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε περισσότερα πράγματα από το ματς με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου, γιατί στα άλλα ματς είχαμε καλές στιγμές που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε», απάντησε.

Όσο για το αν πιστεύει στα «σημάδια», καθώς είναι η επέτειος από την πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού; «Κακά τα ψέματα, όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο είναι προληπτικός. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι θέμα σημαδιών. Είναι θέμα δουλειάς. Ότι είναι μια δύσκολη ομάδα η Σπόρτινγκ δεν το είπα απλώς για να το πω, το πιστεύω ότι πραγματικά είναι η μια δύσκολη ομάδα. Είναι μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου. Αλλά και εμείς πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας».

Από τους παίκτες του Ολυμπιακού παρέστη ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ο οποίος δήλωσε πως«χρειαζόμαστε πάθος και θέληση για τη νίκη και μας έχει προετοιμάσει κατάλληλα ο προπονητής. Έχουμε έρθει για να τα δώσουμε όλα. Στο ποδόσφαιρο ο αγώνας διαρκεί 90 λεπτά και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε όλη τη διάρκεια για να πάρεις αυτό που πρέπει. Όταν σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη, τότε καταλαβαίνεις αν τα έχεις καταφέρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου