Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Μαίνεται εκτός ελέγχου η φωτιά στην Εύβοια - Εκκενώθηκαν δύο χωριά

38904815_10210035549084132_1633230467572432896_o--2

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Κοντοδεσπότι του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας.


Η πυρκαγιά καίει πυκνό πευκοδάσος και έχει περικυκλώσει το χωριό Κοντοδεσπότη, από το οποίο απομακρύνθηκαν οι 250 κάτοικοι και βρίσκεται σε απόσταση 1 χλμ από το χωριό Σταυρός, το οποίο επίσης έχει εκκενωθεί.

Οι καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό της ευρύτερη περιοχή και φτάνουν και μέχρι τα Ψαχνά, ενώ την ίδια στιγμή η πυροσβεστική αυξάνει συνεχώς τη δύναμη της. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι αεροσκάφη καναντέρ, δύο πεζετέλ και πέντε ελικόπτερα.

Παράλληλα κινούνται και άλλα οχήματα από διάφορα σημεία της Στερεάς Ελλάδας με κατεύθυνση τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια.

Προληπτικά για λόγους ασφάλειας η αστυνομία έχει κλείσει την επαρχιακή οδό Λίμνη-Ψαχνών, στο ύψος του χωριού Προκόπι και κατευθύνει τους οδηγούς των αυτοκινήτων στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Ο δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι κάηκαν στάβλοι περιμετρικά του χωριού και εκτίμησε ότι «οι ζημιές σε σχέση με το μέγεθος της φωτιάς είναι μικρές».

«Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση. Πρόκειται για μια περιοχή με πυκνή βλάστηση και πολλά πεύκα» τόνισε ο κ. Ψαθάς και συμπλήρωσε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν άμεσα ωστόσο «λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες από τη φωτιά ενώ προληπτικά, βρίσκεται σε ετοιμότητα το Κέντρο Υγείας Χαλκίδας.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, βρίσκεται από το μεσημέρι σε συνεχή επαφή, τόσο με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, όσο και με τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, που έσπευσε και βρίσκεται επί τόπου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:


Online

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου