Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Microsoft: Σε ένα χρόνο τελειώνει η υποστήριξη των Windows 7



H 14η Ιανουαρίου 2020 είναι η τελευταία ημέρα της δωρεάν υποστήριξης για τα Windows 7, μετά από την οποία τίθενται σε ισχύ τα επί πληρωμή updates.


Η καταληκτική ημερομηνία της υποστήριξης των Windows 7 από την Microsoft απέχει ένα έτος μακριά, αλλά ήδη έχει προκαλέσει αρκετό προβληματισμό στους χρήστες που συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν, αντί να επιλέξουν τη μετάβαση στα Windows 10. Η επίσημη υποστήριξη για τα Windows 7 έχει λήξει από τον Ιανουάριο του 2015, αλλά συνεχίστηκε να υποστηρίζεται με security updates και κρίσιμα patches σε όσους συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το εν λόγω λειτουργικό σύστημα.

Από τον Ιανουάριο του 2020 και έπειτα, όσοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα Windows 7 θα πρέπει να πληρώνουν για τα updates που θα διατίθενται για το σύστημά τους, συνολικά για τρία έτη από εκείνη την ημερομηνία και έπειτα. Η Microsoft ονομάζει τα πακέτα αναβάθμισης επί πληρωμή Extended Security Updates και θα αφορούν τόσο στους οικιακούς όσο και στους business χρήστες.

Μία ακόμα επιλογή που προσφέρει η Microsoft στους καταναλωτές είναι η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας Windows Virtual Desktop, μέσω των οποίων θα μπορεί να γίνει το downloading των κρίσιμων πακέτων αναβάθμισης. Το Office 365 ProPlus θα είναι δυνατό να το χρησιμοποιεί κανείς σε ένα σύστημα με λειτουργικό Windows 7, μόνο εάν είναι εγκατεστημένα σε αυτό τα Extended Security Updates, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Ars Technica.



Πηγή: pestaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου