Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Πεδουλάκης: «Πρώτος στόχος η πρόκριση στα play offs»



Η είσοδος του Παναθηναϊκού στα play offs της Euroleague είναι ο πρωταρχικός στόχος των «πρασίνων», όπως παραδέχθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης...



στη σημερινή (23/08) πρώτη συγκέντρωση της ομάδας ενόψει της νέας περιόδου.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας του Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά και στις μεταγραφές που έγιναν, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο φώτα έπεσαν περισσότερο στους Τζίμερ Φριντέτ και Ουέσλι Τζόνσον.


Στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο Αργύρης Πεδουλάκης αναφέρθηκε στο δεύτερο πέρασμά του από τον πάγκο του Παναθηναϊκού τονίζοντας πως η παρουσία του από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 2017 ήταν ως μη γενόμενη. Είπε χαρακτηριστικά:

«Η δεύτερη φορά ήταν ουσιαστικά επιστράτευση, δεν ολοκληρώθηκε το έργο μου. Για μένα είναι ως μη γενόμενη. Όταν μεγαλώνεις, γίνεσαι πιο σοφός. Είναι μια διαφορετική ομάδα. Δεν αλλάζουμε αναφορικά με το πώς σκεφτόμαστε.

Αυτό που θέλω είναι να είμαστε υγιείς. Θέλω να δώσω τις ευχές μου στον Ντέιβιντ Μπλατ, να γυρίσει δυνατότερος από όλο αυτό που περνάει», τόνισε ο Έλληνας τεχνικός και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην φιλοσοφία των μεταγραφικών κινήσεων που έγιναν:

«Φτιάξαμε την ομάδα με στόχο την ταχύτητα γύρω από τους δημιουργούς μας, αλλά και να χαμηλώσουμε τον μέσο όρο ηλικίας. Συν να βελτιώσουμε τα ποσοστά μας στο τρίποντο. Αυτά τα τρία θέλαμε να βελτιώσουμε περισσότερο. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, αλλά το πιο σημαντικό είναι να γίνουμε ομάδα.»

Για το αν ο στόχος είναι το final 4, εξήγησε: «Κανείς δεν έχει πει κουβέντα γι΄ αυτό μέσα από την ομάδα. Τα social media είναι πολύ δυνατά, εξέλεξαν ακόμη και Πρόεδρο στις ΗΠΑ. Η EuroLeague έχει δυναμώσει πάρα πολύ. Έχουμε αυτογνωσία. Πρώτος στόχος είναι να μπούμε στα playoffs. Δεν έχουμε μιλήσει για το final 4, έχουμε αυτογνωσία και ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω μας.»

Ακολούθως αναφέρθηκε στις τρεις απουσίες που θα έχει ο Παναθηναϊκός στην προετοιμασία του (Νικ Καλάθης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης): «Σίγουρα θα μας λείψουν πολύ τρία βασικά στελέχη, αλλά αυτό είναι και με αυτό πρέπει να ζήσουμε. Μέσα από τα παιχνίδια που θα έρθουν, θα τους ενσωματώσουμε. Αυτό το έχουν αρκετές ομάδες όμως.»

Όταν του ζητήθηκε να κάνει μια πρόβλεψη για την Εθνική ανδρών ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είπε: «Εμπνέει αισιοδοξία αυτή η ομάδα. Σαν έθνος έχουμε θέμα στο ποιος θα είναι ο καπετάνιος. Είμαστε ένας λαός που δεν μπαίνει εύκολα σε καλούπια.

Ο Γιάννης (Αντετοκούνμπο) θα είναι ο καπετάνιος στο γήπεδο, αυτό το έχουν αποδεχθεί όλοι. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Εκτιμώ ότι όλα θα κριθούν στα νοκ άουτ. Εκεί, σε έναν αγώνα μπορούν να συμβούν όλα.

Εκ πείρας, μπορώ να πω ότι η Εθνική βγάζει ένα ωραίο και ζεστό κλίμα. Έχουν δουλέψει όλοι σε αυτό. Κι ο Γιάννης (Μπουρούσης) είναι ήρεμος και συμβουλεύει τους μικρούς.»

Τέλος, δεδομένου ότι ο Γιάννης Αθηναίου υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και θα λείψει για αρκετό καιρό, ρωτήθηκε αν πρόκειται οι πράσινοι να κάνουν άλλη μεταγραφή: «Ο Γιάννης θα είχε το ρόλο του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ειδικά στις διαβολοβδομάδες. Να κάνουμε ροτέισον στα γκαρντ μας. Θέλουμε παίκτη, αλλά δεν υπάρχει. Γιατί ψάχνουμε για Έλληνα. Βλέπουμε ότι ακόμη και στην Εθνική υπάρχει πρόβλημα στους κοντούς.»

Φριντέτ: «Όταν κερδίζει η ομάδα θα είμαστε όλοι καλά»

Ο Τζίμερ Φριντέτ ήταν μεταξύ αυτών που έκλεψαν την παράσταση στην πρώτη προπόνηση των «πρασίνων».

Ο Αμερικανός «μπόμπερ» τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο, να γινόμαστε καλύτεροι και να πάμε καλύτερα από πέρσι. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Προφανώς όλοι σκέφτονται το final 4, όλες οι ομάδες της EuroLeague αυτό έχουν για στόχο. Εμείς θέλουμε να δουλεύουμε σκληρά και να δούμε πόσο μακριά θα πάμε. Προσωπικά νιώθω καλά, αλλά το μείζον είναι η ομάδα. Όταν κερδίζει η ομάδα, όλοι θα είμαστε καλά», δήλωσε αρχικά ο Τζίμερ Φριντέτ και συνέχισε:

«Μου έδειξαν πού κάθονται οι φανατικοί οπαδοί, που είναι η Θύρα 13 στο ΟΑΚΑ. Αγαπώ το παιχνίδι. Θέλω να παίξω μπροστά σε αυτό το τρελό περιβάλλον. Θα είναι ωραίο αυτό.».

Αναφερόμενος στον Νικ Καλάθη είπε: «Ο Νικ είναι ένας σπουδαίος πόιντ γκαρντ, το δείχνει η καριέρα του. Βελτιώνεται διαρκώς. Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι δίπλα του. Πιο παλιά ήμασταν αντίπαλοι, τώρα χαίρομαι που θα είμαστε συμπαίκτες. Ο Νικ είναι μεγάλο κομμάτι της ομάδας».

Για τον Ντέιβιντ Μπλατ είπε: «Του εύχομαι τα καλύτερα. Είναι μεγάλο όνομα στην EuroLeague, έχω ακούσει μόνο τα καλύτερα γι αυτόν ως άτομο και προπονητή. Οι σκέψεις μας είναι μαζί του. Εύχομαι να βελτιωθεί η υγεία του.»

Τζόνσον: «Ήρθα για να κερδίζω»

Στην επιρροή που άσκησε ο Ρικ Πιτίνο για να πει το «ναι» στον Παναθηναϊκό στάθηκε ο Ουέσλι Τζόνσον. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ ανέφερε:

«Είναι μια αλλαγή περιβάλλοντος για μένα. Μίλησα με αρκετό κόσμο γι αυτό, ακόμη και με τον Ρικ Πιτίνο. Βασικά ήρθα για να κερδίσω. Έμαθα για την ιστορία του συλλόγου και τον κόσμο, αυτά έπαιξαν ρόλο στην απόφασή μου.

Ο Ρικ (Πιτίνο) μου είπε ότι λάτρεψε τα πάντα εδώ, τον κόσμο, την ομάδα, την πόλη. Κι αυτό θέλω να δω κι εγώ. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Στην προετοιμασία θέλουμε να βρούμε χημεία», δήλωσε αρχικά ο 32χρονος φόργουορντ, ο οποίος σε ερώτηση για το τι μπορούν να περιμένουν από αυτόν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, απάντησε:

«Ενθουσιασμό, ένταση, σκληρή άμυνα, αποφασιστικότητα». ενώ κατέληξε: «Γνωρίζω το μέγεθος του συλλόγου, ξέρω ότι υπάρχει πολλή ιστορία εδώ, πολλοί τίτλοι. Απ όπου κι αν είσαι, θες να παίξεις για έναν σύλλογο που έχει τόσους τίτλους, που έχει κατακτήσει τόσα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου