Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Ο καλός Παπαγιάννης «ψηλώνει» το… τριφύλλι

Ο καλός Παπαγιάννης «ψηλώνει» το… τριφύλλι | to10.gr

Στο μπάσκετ της εποχής μας δύο θέσεις καθορίζουν την εικόνα μιας ομάδας: Το «1» και το «5». Όλα τα άλλα βρίσκονται. Είναι οι δύο πιο… δύσκολες και πιο...



καθοριστικές, ως προς την εξέλιξη των αγώνων, μονάδες κι αυτό μάλλον δεν αμφισβητείται. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ποτέ (είτε με τον Διαμαντίδη, είτε με τον Καλάθη) πρόβλημα στον… άσο, οπότε από την αρχή της χρονιάς η συζήτηση είχε να κάνει με τον βασικό σέντερ. Ο Γιώργος Παπαγιάννης σε αρκετές εμφανίσεις του ήταν… αόρατος κι αυτό δημιούργησε ανισορροπία.

Απέναντι στην Μπάγερν ο ψηλός του Παναθηναϊκού είχε (σε 18 λεπτά συμμετοχής) 9 πόντους (4/7 δίποντα), 5 ριμπάουντ και 4 κοψίματα. Ακολούθησε η αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις, όπου σε 28.11’’ συμμετοχής είχε 13 πόντους (6/6 δίποντα, 1/2 βολές), 5 ριμπάουντ. Χθες, με αντίπαλο τη Βιλερμπάν είχε σε 23.39’’ συμμετοχής 12 πόντους (6/9 δίποντα), 8 ριμπάουντ και 5 κοψίματα.

Αν αυτή η τελευταία εικόνα αποκτήσει διάρκεια, τότε ο Παναθηναϊκός αλλάζει επίπεδο. Γιατί, κακά τα ψέματα, ο Παπαγιάννης ήταν το μεγάλο ρίσκο της χρονιάς, το καταγράψαμε από την πρώτη στιγμή. Αν βγει, θα γίνει σέντερ του εκατομμυρίου (και λίγα λέμε), οι «πράσινοι» θα μπορούν να… ακουμπήσουν πάνω του, να «χτίσουν» γύρω του. Παίκτης με τον σωματότυπό του, με την ικανότητά του στο σκοράρισμα, με την ταχύτητα που ανεβοκατεβαίνει το γήπεδο (άλλο πράγμα τα πλάγια βήματα κι οι αργές μετατοπίσεις, λογικό αν αναλογιστεί κανείς το μπόι του), όταν παίζει καλά στην άμυνα είναι βαρόμετρο.

Δεν θα χαϊδέψουμε αυτιά. Ο Γιώργος, στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς, δεν έκοβε με… δυο βαλέδες από χέρι και χθες μοίρασε πέντε τάπες στους αντιπάλους του. Και το έκανε χαλαρά, δίχως να προσπαθήσει ιδιαίτερα. Αυτό είναι που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, αυτό είναι που ζητά ο προπονητής του, έναν παίκτη που να γεμίζει τη ρακέτα. Και με τον Καλάθη να τον… ταΐζει μπορεί κάθε βράδυ να είναι στα όρια του «νταμπλ νταμπλ» και να έχει και… μπόνους 3-5 κοψίματα.

Αντί επιλόγου: Υπάρχει ένας κοντός στη Βιλερμπάν, ο οποίος κάτι με το παράξενο μαλλί, κάτι με το αγωνιστικό του στυλ, σου τραβάει την προσοχή. Ο Μάθιου Στραζέλ (αν γράφω σωστά το όνομά του) έπαιξε χθες 17.59’’ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Κι όχι μόνο έπαιξε, αλλά σημείωσε 14 πόντους με εξαιρετική στατιστική (3/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές). Πήρε και 2 ριμπάουντ, έκανε και 3 λάθη, αλλά αν ψάχνετε στους αριθμούς να βρείτε την αλήθεια κρατήστε το 17.5! Είναι η ηλικία του…



Πηγή: to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου