Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Εξέγερση στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα της Θήβας. Καταγγέλλουν θάνατο από κορονοιό



Σε εξέγερση βρίσκονται από το πρωί οι κρατούμενες σε όλες τις πτέρυγες των γυναικείων φυλακών του Ελαιώνα στη Θήβα μετά το θάνατο 35χρονης για την οποία...


 οι συγκρατούμενές της ισχυρίζονται ότι είχε συμπτώματα του κορονοιού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του σταρ κεντρικής Ελλάδας οι έγκλειστες καίνε τα στρώματα των κρεβατιών τους μέσα στις πτέρυγες όπου κρατούνται.

Η άτυχη νεαρή κρατούμενη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Αττικής προκειμένου να διενεργηθεί στη σωρό της νεκροψία νεκροτομή και να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου της.

Την αποκάλυψη έκανε η δημοσιογράφος Μαρία Μπενέα και ο ιστότοπος dikografies.blogspot.com.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από την αρχή των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης κατά του κορονοιού η διοίκηση των φυλακών τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας τόσο για τις νέες κρατούμενες που εισέρχονται στις φυλακές όσο και για τις έγκλειστες που επέστρεφαν από τις κανονικές τους άδειες.

Οι κρατούμενες στις συγκεκριμένες περιπτώσεις έμπαιναν σε καραντίνα 14 ημερών προκειμένου να αποφευχθεί η διάδοση του ιού.

Δημοσιεύματα επίσης αναφέρουν ότι η Πόλα Ρούπα, κατηγορούμενη για υποθέσεις τρομοκρατίας και σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη η οποία κρατείται στη Γ' πτέρυγα των Φυλακών του Ελαιώνα στη Θήβα κατήγγειλε και δεύτερο θάνατο γυναίκας πριν από ένα μήνα περίπου.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες η Πόλα Ρούπα φέρεται να τόνισε ότι: «Παρά τις υποσχέσεις, για αποσυμφόρηση των φυλακών, λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη. Τα νοσοκομεία δεν δέχονται ασθενείς από τις φυλακές, γιατρός δεν υπάρχει στη Θήβα. Θα έπρεπε να έχουν αποφυλακιστεί οι ευπαθείς ομάδες. Φυλακισμένες είμαστε. Οχι θανατοποινίτισες».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ μεταβαίνουν στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση.



Πηγή: tvstar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου