Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης VPN για τη διαδικτυακή ασφάλεια



Τον τελευταίο καιρό μεγάλη είναι η κουβέντα που γίνεται για την ιδιωτικότητα των προσωπικών δεδομένων ως μέρος μίας στρατηγικής ασφάλειας στο Διαδίκτυο.


Σύμφωνα με το Global Web Index, 25% των χρηστών του διαδικτύου χρησιμοποίησαν VPN (Virtual Private Network) (Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο) για να κρυπτογραφήσουν τις διαδικτυακές τους κινήσεις τον περασμένο μήνα. Πέρα από τις συνηθισμένες εφαρμογές VPN, οι επεκτάσεις ασφαλείας των περιηγητών, όπως εκείνες της NordVPN, γίνονται ολοένα και περισσότερο δημοφιλείς. Αυτές οι επεκτάσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες εάν επιθυμείτε να κρατήσετε μυστικές τις κινήσεις σας στο διαδίκτυο.
Advertisement

“Εάν θέλετε να κρατήσετε ιδιωτική την περιήγηση σας στο διαδίκτυο αλλά δεν θέλετε να κρυπτογραφήσετε όλες τις διαδικτυακές σας κινήσεις, μία αξιόπιστη επέκταση VPN θα σας βοηθήσει,” αναφέρει ο Ruby Gonzalez, Υπεύθυνος Επικοινωνιών της NordVPN. “Επίσης, οι επεκτάσεις των περιηγητών είναι συνήθως ελαφρύτερες και γρηγορότερες από τις συνηθισμένες εφαρμογές VPN, οπότε μπορείτε να εναλλάσσετε διαδικτυακές τοποθεσίες σε δευτερόλεπτα.”




Υπάρχουν τέσσερις βασικοί λόγοι για τους οποίους καλό θα ήταν να χρησιμοποιεί κανείς επέκταση VPN στον περιηγητή. Ο πρώτος από αυτούς είναι ότι διατηρεί ιδιωτική την διεύθυνση IP σας, αφού οι διαδικτυακές δραστηριότητες κρυπτογραφούνται και στη συσκευή δίνεται η διεύθυνση IP που πιστοποιεί ότι βρίσκεστε σε άλλη τοποθεσία από την πραγματική.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η χρήση VPN παρέχει εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες και ιστοσελίδες που αλλιώς δεν θα ήταν προσβάσιμες. Πολλά blogs, ιστοσελίδες με χιουμοριστικό περιεχόμενο, και fora δεν προσφέρουν ακόμα κρυπτογράφηση HTTPS, πράγμα που σημαίνει ότι οι διαδικτυακές σας κινήσεις είναι ορατές σε αδιάκριτα βλέμματα. Όταν είναι ενεργοποιημένη η επέκταση VPN, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η περιήγηση σας είναι ιδιωτική και ασφαλής.

Αυτό συνδέεται και με τον τρίτο λόγο χρήσης VPN, που έχει να κάνει με το γεγονός ότι σας βοηθά να αποφεύγετε malware και ενοχλητικά διαφημιστικά παράθυρα. Τέλος, σας επιτρέπει να προστατεύετε τα δεδομένα σας από διαδικτυακές υποκλοπές.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε VPN, υπάρχει η πιθανότητα να έρθετε αντιμέτωποι με υποκλοπές τύπου WebRTC στον περιηγητή σας όπου φανερώνεται η πραγματική διεύθυνση IP σας. Πράγμα διόλου αστείο, καθώς αναρωτηθείτε πόσα αδιάκριτα βλέμματα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα ευαίσθητα δεδομένα σας και να τα χρησιμοποιήσουν για να σας αναγνωρίσουν.



Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου