Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Κρατά «ζεστό» το επενδυτικό σχέδιο της μονάδας φυσικού αερίου – Αναβαθμίζει την ισχύ σε 651 Μεγαβάτ



Δεν εγκαταλείπει το επενδυτικό της πλάνο η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ για την κατασκευή της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο.


Όπως αναφέρουν πληροφορίες, προχωρά την αδειοδοτική διαδικασία του έργου και μάλιστα σύντομα καταθέτει και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προκειμένου να ολοκληρώσει ένα μεγάλο μέρος των διοικητικών εγκρίσεων και στη συνέχεια να έρθει η ώρα της επενδυτικής απόφασης.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η βιομηχανία μπορεί να είναι πιο πίσω στα βήματα σε σχέση με τους υπόλοιπους επενδυτές των νέων μονάδων, ωστόσο θεωρεί ότι η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής έχει χώρο να σταθεί και να ενταχθεί στο σύστημα και την αγορά ηλεκτρισμού.

Στο μεταξύ η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ με αίτηση της που κατέθεσε στη ΡΑΕ, στις αρχές του Οκτωβρίου, ζητά την τροποποίηση της άδειας παραγωγής της από τα 566 στα 651 MW. Πρόκειται για ένα δείγμα των αναπτυξιακών της σχεδίων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση της ισχύος της αποδίδεται στη συμφωνία που έχει κάνει με κατασκευαστικό οίκο για την ανέγερση του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι η μονάδα πρόκειται να ανεγερθεί και να λειτουργεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στη Θίσβη της Βοιωτίας. 

 

 

Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου