Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 2-1

 


Ο Ολυμπιακός προσπάθησε αρκετά στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μαρσέιγ, όμως γνώρισε την ήττα με 2-1 από τη γαλλική ομάδα με δύο πέναλτι...

 

που έδωσε μέσω VAR o Ισπανός διαιτητής, Χέσους Χιλ Μανθάνο. Πλέον θα διεκδικήσει την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League απέναντι στην αδιάφορη Πόρτο την τελευταία αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να προστατέψει το προβάδισμα που είχε έναντι της Μαρσέιγ πριν τον αγώνα και έδωσε χώρο στην αντίπαλό του που «καιγόταν» για τη νίκη και μοιραία θα έπαιζε πιο επιθετικά, με σκοπό να μην αποχαιρετήσει πρόωρα την Ευρώπη.

Έτσι οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έμειναν πίσω, θέλοντας να χτυπήσουν στην κόντρα και να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους που αναγκάστικα θα έπαιρναν περισσότερα ρίσκα. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήταν για τους «ερυθρόλευκους» και σημειώθηκε στο 13’.

Ο Φορτούνης σέντραρε από τα δεξιά, αλλά ο Ελ Αραμπί έπιασε… τζούφια κεφαλιά από θέση που συνήθως σκοράρει και έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μανταντά. Οι Πειραιώτες είχαν και δεύτερη καλή φάση προτού γίνει το 0-1 και στο 31’ σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Φορτούνης ανέβηκε από τα αριστερά, αλλά έκανε άψυχο γύρισμα, με τον Ελ Αραμπί να περιμένει και την αντίπαλη περιοχή να είναι σχεδόν άδεια.

Οι φάσεις που είχε ο Ολυμπιακός ήταν οι καλύτερες στα πρώτα 45 λεπτά. Παρότι δεν έκαναν από τα καλύτερά τους ημίχρονα, δεν λειτούργησαν καλά στο κέντρο σε ό,τι αφορά το κράτημα της μπάλας και το αμυντικό κομμάτι.

Στο 33’ Φορτούνης και Χολέμπας συνεργάστηκαν από τα αριστερά, ο πρώτος έδωσε στον Βρουσάι που μπούκαρε από τα πλάγια, το σκέφτηκε καλά και τελικά αποφάσισε να στρώσει στον Καμαρά που με φοβερό σουτ από το ημικύκλιο κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα.

Δυνατά, άλλωστε δεν είχε κι άλλη επιλογή, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Μαρσέιγ που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 47’, όταν ο Τσάρλετα-Τσαρ έπιασε κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής και κέρδισε μόνο ένα κόρνερ.

Στο 55’ ο Ολυμπιακός πλήρωσε ακόμη ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Σισέ, ο οποίος ανέτρεψε τον Τοβάν και ο Παγέτ με άψογη εκτέλεση έγραψε το 1-1 στο 55’

Οι Πειραιώτες πήραν τον έλεγχο, έδειξαν ψύχραιμοι στο γήπεδο και πήραν τη μπάλα στα πόδια τους. Η ομάδα Πέδρο Μαρτίνς είχε το ματς στον έλεγχο της το παιχνίδι, αλλά δεν ήταν το ίδιο απειλητική όπως στο πρώτο ημίχρονο.Α

πό την άλλη έδειχνε να μην κινδυνεύει από μία Μαρσέιγ που αν και ήθελε το γκολ δεν φαινόταν ικανή να το βρει. Κι ενώ το ματς ήταν υπό τον έλεγχο του Ολυμπιακού ήρθε η φάση του 74'.

Ο Ραφίνια βρήκε τη μπάλα με το χέρι, ενώ έβγαινε από την περιοχή και ο Μανθάνο έπειτα από υπόδειξη του VAR καταλόγισε και δεύτερο πέναλτι υπέρ της Μαρσέιγ. Και αυτό ανέλαβε να το εκτελέσει ο Παγέτ και στο 75' έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους.

Σε ένα σημείο που ο Ολυμπιακός δεν κινδυνευε δέχτηκε και δεύτερο γκολ πάλι με πέναλτι, κι ενώ υπήρχαν διαμαρτυρίες ότι η παράβαση έγινε εκτός περιοχής.

Στο υπόλοιπο του αγώνα η Μαρσέιγ έψαξε το τρίτο γκολ για να γίνει αφεντικό για την τρίτη θέση, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε τη μπάλα στα πόδια της και ήταν αυτός που φαινόταν καλύτερος στο γήπεδο.

Οι Πειραιώτες ήταν πολύ καλύτεροί, έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 90+2 με τον Σισέ, αλλά ηττήθηκαν από δύο ανόητα πέναλτι για τα οποία διαμαρτύρονται έντονα.

Μαρσέιγ: Μανταντά, Σακάι, Τσαλέτα Τσαρ, Άλβαρο, Αμαβί, Ρονζιέ (85' Γκεγιέ), Καμαρά, Κουισάνς (56' Σανσόν), Τοβάν (90+5 Ακέ), Παγέτ, Μπενεντέτο (46' Ζερμέν)

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά (79' Μασούρας), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βρουσάι (90+2 Σουντανί), Φορτούνης, Ελ Αραμπί



Πηγή: filathlos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου