Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Μέγα «κάζο» της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑΟ ΠΑΣ Γιάννινα «προσγείωσε ανώμαλα» την Ένωση με 2-0



Τη μεγαλύτερη έκπληξη στην 19η αγωνιστική έκανε απόψε στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας με 2-0 της αγνώριστης ΑΕΚ.


«Σκιά» του καλού της εαυτού η Ένωση... άφησε πίσω τις καλές εμφανίσεις που έκανε στα προηγούμενα τέσσερα ματς και γνώρισε μία οδυνηρή ήττα από μία ομάδα που τακτικά ήταν καλύτερη σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, έκλεισε τα επιθετικά ατού του αντιπάλου της και «χτύπησε» στην αντεπίθεση.

Η εικόνα των «κιτρινόμαυρων» σε ένα ακόμη εντός έδρας ματς στο πρώτο μέρος ήταν επιεικώς... τραγική. Μετά τον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΣ Γιάννινα όχι απλώς κράτησε με ευκολία τους γηπεδούχους μακριά από τα καρέ του Γιούρι Λοντίγκιν (έκανε ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα), αλλά κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα.

Αρχικά προειδοποίησε με τον Μπρένετ στο 8΄ (απέκρουσε ο Αθανασιάδης) και στο 33΄ άνοιξε το σκορ με το πέναλτι του Κρίζμαν, παράβαση στην οποία υπέπεσε ο... απρόσκεκτος Ινσούα (ανέτρεψε τον Παντελάκη σε μια ακίνδυνη φάση).

Ο Χιμένεθ έκανε τρεις «μαζεμένες» αλλαγές στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου και η ΆΕΚ έδειξε να συνέρχεται. Στάθηκε άτυχη σε δύο φάσεις, στο 50΄ με το σουτ του Μάνταλου να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και στο 64΄ την ίδια τύχη είχε και το βολέ του Ολιβέιρα έξω από την περιοχή.

Σιγά-σιγά οι Ηπειρώτες ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση, καθώς ο προπονητής τους Αργύρης Γιαννίκης κατάφερε με σωστή τακτική να περιορίσει τον Λιβάι Γκαρσία, με τον Καρτάλη να «ντουμπλάρει» τον Πέερσμαν στο μαρκάρισμά του κι έτσι η ΑΕΚ στερήθηκε το επιθετικό της «υπερόπλο».

Η Ένωσξη έμεινε «ζωντανή» χάρη στον Αθανασιάδη, ο οποίος στο 76΄ νίκησε το Λεό Μπατίστ σε κλασικό τετ α τετ, ωστόσο, στο δεύτερο... ραντεβού τους, ο επιθετικός του ΠΑΣ βγήκε νικητής και με αριστερό σουτ στο 84΄ «σφράγισε» το «τρίποντο» για τους φιλοξενούμενους.



Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου