Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Επιταχύνει τις εθελούσιες ο ΔΕΔΔΗΕ - Καλεί σε παραίτηση όσους κατοχυρώνουν δικαιώματα συνταξιοδότησης



Τη μερική τροποποίηση της απόφασης που έλαβε το Δεκέμβριο, με την οποία έδωσε τη δυνατότητα εξόδου με μπόνους σε εργαζομένους που...

κατοχυρώνουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης αποφάσισε το ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει αποφασίσει να δώσει 20.000 ευρώ ως bonus για την εθελούσια αποχώρηση των εργαζομένων που θα επιλέξουν να υποβάλλουν παραίτηση.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη απόφαση, την παραίτησή τους καλούνται να υποβάλλουν όσοι εργαζόμενοι έχουν γεννηθεί από 01/01/1959 έως και 28/02/1959, θα αποχωρήσουν εντός του πρώτου τριμήνου του 2021 (μέχρι και 31/03). Σε αντίθετη περίπτωση, η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σταδιακά σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους, ξεκινώντας από τις 30/04/2021 και κατά προτεραιότητα, από τους μεγαλύτερους σε ηλικία με βάση την ημερομηνία γέννησης τους.

Επίσης, όσοι εργαζόμενοι έχουν γεννηθεί από 01/03/1959 έως και 31/12/1959, θα αποχωρούν στο τέλος του μήνα που συμπληρώνονται οι προϋποθέσεις θεμελίωσης δικαιώματος πλήρους κύριας σύνταξης, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και επιπλέον, έχοντας συμπληρώσει το όριο ηλικίας των 62 ετών.

Η διαδικασία της εθελούσιας “τρέχει” παράλληλα με το διαγωνισμό για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ με αυξημένα δικαιώματα στο μάνατζμεντ.

Με απόφαση της ΔΕΗ, η προθεσμία εκδήλωσης μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος έχει παραταθεί για τις 19 Φεβρουαρίου.

Σημαντικός αριθμός εταιρειών προτίθενται να δώσουν το παρόν, με την απόφαση αποκλεισμού των ενδιαφερόμενων Κινέζων επενδυτών να έχει ήδη πάρει το δρόμο προς τις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου