Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Θήβα



Η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείτο στην γέφυρα στο Πυρί επετεύχθη την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας, κλοπών και αποπειρών κλοπών, κυρίως στην αερογέφυρα του Πυρίου και πλησίον του Οικισμού των Ρομά.

Η εξάρθρωση της σπείρας είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί - μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται για να συλληφθούν δύο (2) ακόμη ανήλικοι ημεδαποί συνεργοί τους.

Επιπλέον, συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται μία ακόμη ημεδαπή, κηδεμόνες των ανωτέρω ανήλικων μελών της σπείρας, κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία στην τέλεση των εγκληματικών τους ενεργειών.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, το χρονικό διάστημα από τα τέλη Δεκεμβρίου 2020 έως και στις (03-03-2021), ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά (1) ληστείας, (8) κλοπών, καθώς και σε (3) απόπειρες κλοπών.

Σύμφωνα με την ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, θύματα των ανωτέρω εγκληματικών ενεργειών, αποτελούν κυρίως οδηγοί διερχόμενων ή προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων, ενώ μετά το πέρας των παράνομων ενεργειών τους, διέφευγαν πεζοί από το σημείο, με κατεύθυνση τον παρακείμενο Οικισμό, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο.

Η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας, από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα), τιμαλφή και διάφορα άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (5.000) ευρώ.



Πηγή: tvstar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου