Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Basket League: Οι δηλώσεις των αρχηγών των ημιφιναλίστ



Το έναυσμα στις ομάδες τους για να τα δώσουν όλα στους ημιτελικούς των play off της Basket League, που ξεκινούν την Τετάρτη (19/05) έδωσαν σήμερα...

(18/05) οι αρχηγοί των Παναθηναϊκού, ΑΕΛ, Λαυρίου και Προμηθέα Πατρών.

Άπαντες στάθηκαν στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ομάδων τους, αλλά και των αντιπάλων και συμφώνησαν ότι όλα θα κριθούν εντός των γραμμών του παρκέ.

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ:
«Παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ από την έναρξη της σεζόν»

Τον λόγο πήρε πρώτος ο «κάπτεν» του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος υποστήριξε: «Συγχαρητήρια και από εμένα σε όσους έφτασαν ως εδώ. Εύχομαι να γίνουν ωραίες σειρές και να υπάρχει υγεία. Να κερδίσει ο καλύτερος. Νομίζω πως έχουμε βρει τη χημεία μας. Ο καινούργιος κόουτς ήθελε λίγο χρόνο για να καταλάβουμε τη φιλοσοφία του και να παίξουμε το μπάσκετ που θέλει. Αλλάξαμε προπονητή, ήρθαν νέοι παίκτες. Βρήκαμε τη χημεία μας, είμαστε εκεί που θέλαμε. Παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ της σεζόν και είμαστε έτοιμοι για τη σειρά που έχουμε μπροστά μας.»

Για την ΑΕΚ είπε: «Έχει τον απεριόριστο σεβασμό μου. Διαθέτει αθλητές σαν τον Ζήση, τον Λοτζέσκι και τον Λάνγκφορντ. Είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου, με εμπειρία. Πρέπει να προσεγγίζουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό, να μην μπούμε χαλαροί. Να δώσουμε το 100%. »

ΖΗΣΗΣ:
«Να δείξουμε ό,τι μπορούμε απέναντι στους καλύτερους»

Ο πολύπειρος αρχηγός της Ένωσης, Νίκος Ζήσης, σχολίασε: «Ξέρουμε πόσο δύσκολο θα είναι το έργο μας. Ο Παναθηναϊκός μετά την Euroleague έχει βρει σταθερότητα στο παιχνίδι του. Είναι μία ομάδα που είναι ξεκάθαρο τι θέλει να κάνει σε άμυνα και επίθεση κι αυτό καθιστά την αποστολή μας ακόμη πιο δύσκολη. Στόχος μας να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε ματς. Πάνω απ' όλα να είμαστε ομάδα στο παρκέ και αυτό θα μας οδηγήσει εκεί που θέλουμε. Περάσαμε δύσκολα κατά τη διάρκεια της σεζόν, σίγουρα μας έλλειψε η σταθερότητα, αλλά τώρα μπορούμε να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε απέναντι στους καλύτερους. Θέλουμε να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο».

ΜΟΥΡΑΤΟΣ:
«Το Α και το Ω είναι ο κόουτς»

Στη δύσκολη αποστολή που θα έχει το Λαύριο απέναντι στον Προμηθέα στάθηκε ο Βασίλης Μουράτος, ο οποίος επισήμανε: «Είναι τιμή μου που βρίσκομαι δίπλα σε παίκτες και ανθρώπους που έχουν κάνει χιλιόμετρα στον χώρο του μπάσκετ και θα ήθελα να είμαι εδώ κι άλλες χρονιές. Ισοσταθμίζουμε την έλλειψη εμπειρίας με τη δίψα και τη θέληση για διάκριση, αυτό είναι που κάνουμε σε κάθε ματς. Κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και παραμείναμε πιστοί στο πλάνο. Αυτός είναι ο στόχος μας, να συνεχίσουμε να είμαστε αυτοί που ήμασταν και στην κανονική διάρκεια. Από εκεί και πέρα, ό,τι προκύψει.»

Μιλώντας για τον προπονητή του, Χρήστο Σερέλη, σχολίασε: «Ο κόουτς είναι το Α και το Ω για το Λαύριο, κάνει πολλά πράγματα που δεν παίρνει το credit που χρειάζεται, εννοώ μόνο του προπονητή. Το οικογενειακό κλίμα είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα του χαρακτήρα του και όλα τα συγχαρητήρια πρέπει να πηγαίνουν σε εκείνον».

ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ:
Να βγάλουμε σκληράδα στο παρκέ»

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Προμηθέα Πατρών, Δημήτρης Αγραβάνης, τόνισε: « Το Λαύριο έχει κάνει μια πολύ καλή σεζόν, έχει παίκτες με χαρακτήρα, έναν πολύ καλό προπονητή. Η ομάδα έχει πολλούς παίκτες με προσωπικότητα, παίζουμε με ένα μυαλό σε άμυνα κι επίθεση και το βασικό συστατικό για να κερδίσεις το Λαύριο είναι να είσαι σκληρός. Τα ματς των playoffs δεν έχουν σχέση με την κανονική περίοδο. Είναι ποιος το θέλει πιο πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου