Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Ενενήντα νέα οχήματα για την ΕΛΑΣ



Είκοσι έξι νέα οχήματα παραχωρήθηκαν στην ΕΛΑΣ από την Ολυμπία Οδό, ενώ στον στόλο της προστέθηκαν ακόμη 64 νέα οχήματα ειδικής χρήσης.


Πριν λίγες ημέρες, είκοσι έξι νέα οχήματα παραχωρήθηκαν στην ΕΛΑΣ από την Ολυμπία Οδό, στο πλαίσιο συμβατικής υποχρέωσης της εταιρείας. Θα καλύψουν ανάγκες τροχονομικής αστυνόμευσης των Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Α ΠΑΘΕ Αττικής, ΠΑΘΕ Κορινθίας και ΠΑΘΕ Αχαΐας.

Πρόκειται για 20 οχήματα υπηρεσιακού χρωματισμού και 6 ελεύθερου, που θα καλύψουν αποκλειστικά ανάγκες τροχονομικής αστυνόμευσης. Τα οχήματα κατανέμονται ως εξής: 9 στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας, 9 στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας και 8 στο Α Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αττικής.

Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών ενισχύεται περαιτέρω η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των ανωτέρω Υπηρεσιών Τροχαίας της ΕΛΑΣ και βελτιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των χρηστών του εθνικού οδικού δικτύου.



Επιπλέον, ακόμη 64 νέα οχήματα ειδικής χρήσης προστέθηκαν στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για ανακριτικά τροχαίας τύπου van, που κατανέμονται σε υπηρεσίες της Αττικής, Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης



Από αυτά τα 49 αποκτήθηκαν μέσω συγχρηματοδότησης του Ταμείου Συνοχής, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και τα 15 μέσω συγχρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τα οχήματα κατανέμονται στις ανάλογες υπηρεσίες, ως εξής: 23 στην Αττική, 5 στη Θεσσαλονίκη, 5 στη Στερεά Ελλάδα, 4 στην Κρήτη, 4 στην Πελοπόννησο, 4 στη Δυτική Ελλάδα, 4 στη Θεσσαλία, 4 στην Ήπειρο, 4 στη Δυτική Μακεδονία, 4 στην Κεντρική Μακεδονία και 3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.



Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2020 η ΕΛΑΣ υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με την παραλαβή 1.453 νέων οχημάτων, ενώ πρόσφατα παρελήφθησαν επιπλέον 255 οχήματα.



Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών ενισχύεται σημαντικά και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και βελτιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Δελτίο Τύπου και φωτογραφίες: Ελληνική Αστυνομία




Πηγή: 4troxoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου