Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

"Ναι" στο 5G λένε οι Έλληνες, αλλά παραμένουν επιφυλακτικοί



Τις ωφέλειες του 5G αναγνωρίζουν οι Έλληνες αλλά παραμένουν επιφυλακτικοί για επιπτώσεις που μπορεί να έχει για ασφάλεια των δεδομένων και...

 για την υγεία, σύμφωνα με πρόσφατη πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε η Focus Bari.

Ειδικότερα, το 70% των Ελλήνων αναγνωρίζει ότι το 5G ωφελεί τη ζωή τους με πολλούς τρόπους, ενώ το 88% εκτιμά ότι η χρήση του βελτιώνει την ψηφιακή εμπειρία (streaming, ταχύτητες κλπ.). Ακόμη, ένας στους δύο (51%) έχει ή πρόκειται να αποκτήσει κινητό 5G μέσα στον επόμενο έναν χρόνο.

Ως λόγους για την απόκτηση 5G συσκευής το 41% θεωρεί τις υψηλότερες ταχύτητες internet, το 40 % τις αυξημένες δυνατότητες που προσφέρει, και το 11% τη μεγαλύτερη ασφάλεια δεδομένων. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες (74%), πάντως, δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να πληρώσουν παραπάνω για το 5G.

Περίπου ένας στους δύο Έλληνες ανησυχεί για το απόρρητο των δεδομένων τους (54%) και για τους κινδύνους ασφαλείας (52%). Παράλληλα ιδιαίτερα υψηλό παραμένει το ποσοστό (52%) όσων ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία το 5G . Οι γυναίκες εμφανίζονται αρκετά πιο επιφυλακτικές από τους άνδρες με τα ποσοστά να είναι 61% και 43% αντίστοιχα, ενώ τα ποσοστά αυξάνονται στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Η χρήση του Internet

H χρήση Internet στην Ελλάδα είναι πλέον σχεδόν καθολική, φτάνοντας το 94% ανεξαρτήτως συχνότητας ενός 78% χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με 7 στους 10 να δηλώνει καθημερινός χρήστης των social media. Τουλάχιστον μία online αγορά έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο εξάμηνο 2 στους 3 Έλληνες (ποσοστό 68%).

Η έρευνα με τίτλο "Οι Έλληνες στο κατώφλι του 5G : Απόψεις & Διαθέσεις” πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά τον Ιούνιο σε δείγμα 1004 αντρών και γυναικών ηλικίας 18-74 χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου