Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Τέρμα τα γκάζια: Νέα πίστα motocross στο λιγνιτικό πεδίο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη



Μια νέα πίστα motocross διεθνών προδιαγραφών θα διαμορφωθεί στην έκταση των 100 στρεμμάτων του λιγνιτικού πεδίου της Μεγαλόπολης
...

 

που θα παραχωρήσει η ΔΕΗ.

Στην πίστα που θα διαμορφωθεί θα φιλοξενηθούν και οι αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Junior Motocross 2021 που θα διεξαχθή στη Μεγαλόπολη στα τέλη Ιουλίου.

Η σχετική προγραμματική σύμβαση που θα συνάψει η Περιφέρεια και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποτέλεσε το αντίκειμενο της περίπου δίωρης σύσκεψης που είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα.

Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ υπουργείου και Περιφέρειας θα εκπονηθεί η σχετική μελέτη και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για τη νέα πίστα, η οποία θα αναπτυχθεί στην περιοχή της υφιστάμενης, η οποία πλέον αναβαθμίζεται σε διεθνών προδιαγραφών.

Η πίστα motocross της Μεγαλόπολης κατασκευάστηκε το 1994 με πρωτοβουλία της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Τρίπολης και με την υποστήριξη της ΔΕΗ.

Η φιλοδοξία όλων των εμπλεκομένων είναι η νέα πίστα να αποτελέσει ένα διεθνές κέντρο, που θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές ώστε να αποτελεί μια λειτουργική εγκατάσταση που θα πληροί όλα τα κριτήρια Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, προκειμένου να φιλοξενεί μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη μορφή του φορέα διαχείρισης βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ άμεσα αναμένεται να υπογραφούν οι προγραμματικές συμβάσεις για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και την υλοποίηση των απαραίτητων έργων, μέσα από κοινή χρηματοδότηση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι την ερχόμενη Τρίτη 22/6 είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί μια ακόμα σύσκεψη, υπό τον κ. Αυγενάκη, με συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΑΜΟΤΟΕ (Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας) και των σωματείων ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης και Άρης Πεντέλης, που συνδιοργανώνουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross Junior 2021, προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης που αφορά στη διοργάνωση των αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου