Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Όλα έτοιμα για τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας



Δύο χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση, καθώς η περυσινή ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας επιστρέφει...

το Σαββατοκύριακο 13-14 Νοεμβρίου. Συνολικά 30.000 αθλητές και αθλήτριες θα μετάσχουν στο διήμερο των εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει, εκτός της κλασικής διαδρομής, αγώνες 5 και 10 χλμ.

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης μίλησαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, καθώς και ο καταξιωμένος γλύπτης Κώστας Βαρώτσος, που έχει φιλοτεχνήσει το συλλεκτικό αναμνηστικό μετάλλιο, το οποίο θα παραλάβουν οι συμμετέχοντες στον αγώνα.

«Γεννήτορα όλων των Μαραθωνίων του κόσμου, που απαυγάζει τη μάχη του Μαραθώνα» χαρακτήρισε τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας η Σοφία Σακοράφα. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ υπογράμμισε ότι ο αγώνας αυτός, μαζί με εκείνον της Βοστόνης, είναι οι μοναδικοί από τους μεγάλους Μαραθωνίους ανά τον κόσμο με διαφορετική αφετηρία και τερματισμό, χωρίς να επαναλαμβάνεται κανένα σημείο της διαδρομής.

Η κυρία Σακοράφα, αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς και τους χιλιάδες εθελοντές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό

που συμβάλλουν στην άρτια διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου, τόνισε ότι «στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσομε το μήνυμα που εκπέμπει. Η συμμετοχή να γίνει ΄΄τάμα ζωής΄΄ για τους μεγάλους αθλητές, αλλά και τους ερασιτέχνες δρομείς».



Για την πολύ σημαντική συμβολή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στην τουριστική προβολή της χώρας μίλησε ο περιφερειάρχης Αττικής. Ο Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η νυν διοίκηση της Περιφέρειας έχει διπλασιάσει το ποσό που επενδύει στον Μαραθώνιο, τον οποίο χαρακτήρισε «ισχυρό πυλώνα πολιτισμού και αθλητισμού», και έκανε λόγο για μία καινούρια εποχή συνεργασίας με τη νέα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Νίκη Αραμπατζή, εκπροσωπώντας και τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, καθώς και ο α΄ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιος Αγγελούδης.

περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Στις μέρες μας, διπλασιάσαμε το ποσό που δίνουμε για τον Μαραθώνιο θέλοντας να επενδύσουμε στα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τα αθλητικά δρώμενα, τα οποία ενώνουν το παρελθόν με το παρόν. Με τη νέα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή συνεργασίας καθώς ο Μαραθώνιος αποτελεί ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης αθλητισμού και πολιτισμού. Πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε τα μέγιστα στην υλοποίηση του παγκόσμιου αυτού γεγονότος».

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, υπογράμμισε: «Είμαστε πανέτοιμοι για τη μεγάλη γιορτή. Για εμάς είναι μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, η οποία μετατρέπει τον Μαραθώνα μας σε πόλο έλξης αθλητών όλου του κόσμου από όλα τα μήκη και πλάτη της γης».

Τον δήμο Αθηναίων εκπροσώπησε η Νίκη Αραμπατζή, πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, η οποία ανέφερε: «Κοινή μας αφετηρία και στόχος σε αυτήν την προσπάθεια είναι τα αθλητικά γεγονότα που διοργανώνουμε να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές τουρισμού και πολιτισμού για την πόλη μας».

Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο α΄ αντιπρόεδρος, Στέλιος Αγγελούδης, δήλωσε: Ας υποδεχτούμε λοιπόν τον Μαραθώνιο, ως μια ελπίδα ότι μέσα από τον αθλητισμό και την Ολυμπιακή οικογένεια, ξαναβρίσκουμε την κανονικότητα, ξαναβρίσκουν οι πολίτες τις ζωές τους, παίρνοντας μέρος σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου