Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Κληρώνει το μεσημέρι (13/12, 13:00) για Champions League, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ



Κληρώνει το μεσημέρι της Δευτέρας (13/12, 13:00) για τη φάση των «16» στο Champions League και τις υπόλοιπες δύο...

ηπειρωτικές διασυλλογικές διοργανώσεις, το Europa League και το Conference League, όπου το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο δεδομένης της παρουσίας των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα, που θα μπουν στην κληρωτίδα για τα πλέι οφ.

Ξεκινώντας από το κορυφαίο τουρνουά της UEFA, στους «16» του Champions League προκρίθηκαν από κάθε όμιλο οι ακόλουθες ομάδες, με τις πρώτες εκάστου γκρουπ να τοποθετούνται στις «ισχυρές» κι εκείνες που πήραν τη δεύτερη θέση στις «αδύναμες», οι οποίες και θα κληρωθούν υποχρεωτικά με τις «δυνατές».

Στην παρούσα φάση υπάρχουν δύο εξαιρέσεις: δεν μπορούν να κληρωθούν στους «16» οι ομάδες που βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο ή προέρχονται από την ίδια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, δηλαδή χώρα.

1ος όμιλος:
Μάντσεστερ Σίτι (1η), Παρί Σεν Ζερμέν (2η)
2ος όμιλος: Λίβερπουλ (1η), Ατλέτικο Μαδρίτης (2η)
3ος όμιλος: Άγιαξ (1ος), Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (2η)
4ος όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης (1η), Ίντερ (2η)
5ος όμιλος: Μπάγερν Μονάχου (1η), Μπενφίκα (2η)
6ος όμιλος: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1η), Βιγιαρεάλ (2η)
7ος όμιλος: Λιλ (1η), Σάλτσμπουργκ (2η)
8ος όμιλος: Γιουβέντους (1η), Τσέλσι (2η)

Μεγαθήρια... εκτός ενός οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Όσο για τους συλλόγους που κατέλαβαν την τρίτη θέση στους ομίλους τους στο Champions League, αυτοί θα έχουν άλλη μια ευκαιρία να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό ταξίδι τους αλλά στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, μετέχοντας στα πλέι οφ του Europa League.

Αυτές οι ομάδες, που για τις ανάγκες της κλήρωσης θα τοποθετηθούν στις «αδύναμες» είναι οι, Λειψία, Πόρτο, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα, Σερίφ Τιράσπολ, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Σεβίλη και Αταλάντα!

Οι προαναφερόμενοι σύλλογοι θα κληρωθούν με κάποιον από τους «δυνατούς», δηλαδή τα συγκροτήματα που κατετάγησαν στη δεύτερη θέση των ομίλων τους στο Europa League και είναι: Ρέιντζερς (Σκωτία), Σοσιεδάδ (Ισπανία), Νάπολι (Ιταλία), Ολυμπιακός, Λάτσιο (Ιταλία), Μπράγκα (Πορτογαλία), Μπέτις (Ισπανία), Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία).

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, όλοι θα παρακαλούν να κληρωθούν με την Μολδαβική Σερίφ Τιράσπολ, που κάθε άλλο παρά κακή ομάδα είναι όπως απέδειξε με την πορεία και τη νίκη της στο «Μπερναμπέου», αλλά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες, το μη χείρον βέλτιστον.

Αντιθέτως, στους «16» της διοργάνωσης προκρίθηκαν απευθείας οι πρώτοι κάθε ομίλου, δηλαδή οι Λιόν (Γαλλία), Μονακό (Γαλλία), Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία), Γαλατασαράι (Τουρκία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία) και Γουέστ Χαμ (Αγγλία).

Περισσότεροι οι βατοί αντίπαλοι για τον ΠΑΟΚ

Περνάμε στο Conference League, στα πλέι οφ του οποίου επίσης «εξέπεσαν» οι ομάδες που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους τους στο Europa League και οι οποίες θα αναμετρηθούν στα πλέι οφ με εκείνες που ήταν δεύτερες στα γκρουπ τους στο Conference League (δυνατές).

Οι προερχόμενες από το Europa League είναι οι, Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), Αϊντχόφεν (Ολλανδία), Λέστερ (Αγγλία), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Μίντιλαντ (Δανία), Σέλτικ (Σκωτία), Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία).

Αντίπαλοί τους θα είναι κάποιος από τους «δυνατούς»: Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία), Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία), Ράντερς (Δανία), Σλάβια Πράγας (Τσεχία), ΠΑΟΚ, Φίτεσε (Ολλανδία) ή Τότεναμ (Αγγλία), Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν).

Οι ομάδες που προκρίθηκαν ως πρώτες των ομίλων τους απευθείας στους «16» και περιμένουν είναι οι ΛΑΣΚ Λίντσερ (Αυστρία), Γάνδη (Βέλγιο), Ρόμα (Ιταλία), Αλκμάαρ (Ολλανδία), Φέγενορντ (Ολλανδία), Κοπεγχάγη (Δανία), Ρεν (Γαλλία) και Βασιλεία (Ελβετία).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου