Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Google Doodle: Αφιερωμένο στην Ημέρα των Δασκάλων



Αφιερωμένο στους δασκάλους είναι το Google Doodle. Σήμερα 15 Μαΐου είναι η Ημέρα των Δασκάλων στο Μεξικό, την Κολομβία και τη Νότια Κορέα


Στο Μεξικό, υπάρχουν εορταστικές εκδηλώσεις για δασκάλους, βοηθούς δασκάλων και άλλο προσωπικό του εκπαιδευτικού συστήματος. Στα σχολεία, οι δάσκαλοι δέχονται χειροποίητα δώρα, κάρτες, ποιήματα και έργα τέχνης. Οι μαθητές συμμετέχουν σε τραγούδια και θεατρικές παραστάσεις για να δείξουν την εκτίμησή τους. Παράλληλα οργανώνονται πάρτι για τους καθηγητές και διδακτικό προσωπικό σε πανεπιστήμια και κολέγια.

Στην Κολομβία, αυτή η ημέρα σηματοδοτεί τον διορισμό του “San Juan Bautista de la Salle” (Ιωάννης-Βαπτιστής Δελασάλ) ως προστάτη των δασκάλων. Το 1950, ο Πάπας Πίος XII ενέκρινε τον La Salle ως προστάτη των δασκάλων για την υπεράσπιση των αιτιών της σύγχρονης εκπαίδευσης. Συνήθως τα σχολεία της εποχής του (1651–1719) δέχονταν μόνο νέους που σπούδαζαν προς την πολιτική ή τη διπλωματία. Ο Juan Bautista περιέγραψε τις θεμελιώδεις αρχές της δωρεάν και καθολικής εκπαίδευσης. Την ίδια χρονιά στην Κολομβία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κήρυξε την ημερομηνία αυτή ως Ημέρα των Δασκάλων.

Στη Νότια Κορέα, η Ημέρα των Δασκάλων ξεκίνησε από μια ομάδα μελών του Ερυθρού Σταυρού που επισκέφτηκαν τους άρρωστους πρώην δασκάλους τους σε νοσοκομεία. Αρχικά η Ημέρα των Δασκάλων γιορταζόταν στις 26 Μαΐου. Όμως από το 1965, γιορτάζεται στις 15 Μαΐου, ανήμερα των γενεθλίων του Μεγάλου Σετζόνγκ, ο οποίος ήταν ο τέταρτος ηγεμόνας της Δυναστείας των Τζοσόν στην Κορέα. Την Ημέρα των Δασκάλων, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι λαμβάνουν γαρύφαλλα από μαθητές και πρώην μαθητές τους.

Το Google Doodle για την Ημέρα των Δασκάλων



Τι είναι τα Google doodle

Τα doodle δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου.

Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου