Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στους τελικούς της Α1 Ανδρών



Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή στη Stoiximan Basket League για τη σεζόν 2021-22, καθώς...

 οι «πράσινοι» επικράτησαν με 89-43 της Λάρισας στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκαν με 3-2 νίκες στους τελικούς.

Με κορυφαίο τον Οκάρο Γουάιτ που σημείωσε 17 πόντους (4/4 τρίποντα) και πολύ ενέργεια σε άμυνα κι επίθεση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Παναθηναϊκός πήρε εύκολα την πρόκριση. Από την άλλη πλευρά ο Ουσμάν Κρουμπάλι με 11 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τη Λάρισα.

Το +10 (12-2) στο 6΄ δεν βρήκε απάντηση από τους φιλοξενούμενους, που δεν έβρισκαν εύκολο τον δρόμο προς το καλάθι και ήταν άστοχοι απέναντι στην εξαιρετική άμυνα των «πράσινων».

Η διαφορά έφτασε στο +16 (28-12) για τον Παναθηναϊκό στο τέλος της πρώτης περιόδου, η οποία βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν 6/8 τρίποντα.

Στη συνέχεια η αναμέτρηση μετατράπηκε σε μονόλογο για τους γηπεδούχους, με συνέπεια η διαφορά να μεγαλώνει συνεχώς μέχρι το +23 (46-23) του ημιχρόνου που είχε τον Γιώργο Παπαγιάννη να μετράει 4 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα συνέχισαν με την ίδια ένταση. Είχαν υπομονή στην επίθεση και με όπλο τα καλά ποσοστά στο τρίποντο οδήγησαν τη διαφορά ακόμη ψηλότερα.

Η αναμέτρηση μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία με τον Βόβορα να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής με το βλέμμα στους τελικούς και τον Φώτη Τακιανό να σκέφτεται τις αναμετρήσεις για την τρίτη θέση με τον Προμηθέα Πάτρας.

Να σημειωθεί ότι στο γήπεδο βρέθηκε, ύστερα από καιρό, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Η παρουσία του προκάλεσε την αντίδραση μέρους οπαδών του συλλόγου, με αποτέλεσμα ο κ. Γιαννακόπουλος να αποχωρήσει νωρίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου