Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Συνεργασία με τη ΔΕΗ ανακοίνωσε η αμερικανική Adtran, για την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών



Τη συνεργασία της με τη ΔΕΗ ανακοίνωσε και επίσημα η αμερικανική εταιρεία Adtran, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο...

στην ανάπτυξη πλατφορμών υποστήριξης δικτύων νέας γενιάς.

Η συνεργασία έχει ξεκινήσει με επίκεντρο την πιλοτική λειτουργία του δικτύου υψηλών ταχυτήτων που έχει αναπτύξει η ΔΕΗ στο Περιστέρι, για το οποίο και επέλεξε τη λύση end-to-end fiber broadband της Adtran.

Για την Adtran, που συνεργάζεται με κάποιους από τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και ανάπτυξης σχετικών υποδομών στον κόσμο, καθώς και με δεκάδες κυβερνητικούς οργανισμούς, μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και εκατομμύρια ατομικούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, το κίνητρο για τη συνεργασία με τη ΔΕΗ ήταν η θέση της ως ηγέτιδα δύναμη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη, καθώς και το μεγαλεπήβολο σχέδιό της να αναπτύξει ένα πανελλαδικό δίκτυο οπτικής ίνας για την αγορά της χονδρικής, ώστε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της και να συμβάλλει στην διάθεση υψηλότερων ταχυτήτων για το διαμοιρασμό ψηφιακών δεδομένων στην Ελλάδα.

«Από την αρχή, το επίπεδο δέσμευσης μας Adtran στη διαδικασία ανάπτυξης ήταν κάτι που τη διαφοροποιούσε», δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία ο κ. Αλέξανδρος Πατεράκης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. «Οι ανοιχτές λύσεις μας μας απαλλάσσουν από το να περιοριστούμε σε έναν προμηθευτή. Η ανοιχτή αρχιτεκτονική μας πλατφόρμας μας παρέχει ευελιξία και δυνατότητες κλιμάκωσης», συμπλήρωσε.

Από μεριάς του, ο κ. Stuart Broome, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, EMEA της Adtran σημείωσε πως «η Adtran βοηθά τους παρόχους, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τους δήμους κάθε μεγέθους και σε κάθε περιοχή του κόσμου να λανσάρουν υπηρεσίες πρόσβασης οπτικών ινών πολλών gigabit». Αναφορικά με τη συνεργασία με τη ΔΕΗ, ο κ. Broome υπογράμμισε ότι «η αρχιτεκτονική που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ έχει εξελιχθεί ώστε να λαμβάνει υπόψιν τα πλεονεκτήματα των αρχών σχεδιασμού των web-scale data center, προσφέροντας στους παρόχους οφέλη στη δημιουργία δικτύου, τη διάθεση υπηρεσιών και τη συνολική κατανάλωση πόρων». Έτσι, όπως εξήγησε, οι φορείς εκμετάλλευσης, ως αποτέλεσμα, λαμβάνουν «αυξημένη αξία για τους επενδυτές» και ενισχυμένη «ανταγωνιστικότητα στην αγορά».



Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου