Όσοι φάγατε συνετά αυτές τις ημέρες, απαλλάσσεστε. Όλοι οι υπόλοιποι, διαβάστε κάτι που σας ενδιαφέρει.
Αμύγδαλα: Στο πλαίσιο μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Journal of Obesity, όσοι κατανάλωναν 85 γραμμ. αμύγδαλα καθημερινά, μείωσαν το βάρος και το Δείκτη Μάζας Σώματός τους μέχρι και 18%, σε σχέση με τους υπόλοιπους που σημείωσαν πτώση μέχρι 11%. Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άλφα-λινολενικό οξύ, το οποίο επιταχύνει το μεταβολισμό των λιπών. Φροντίστε, όμως, να μην ξεπερνάτε τα 12 ανά μερίδα.
Κουρκουμάς: Η κουρκουμίνη που συναντάμε στον κουρκουμά επιβραδύνει την ανάπτυξη των ιστών λίπους, όπως αναφέρει μελέτη δημοσιευμένη στο Journal Endocrinology. Μπορείτε να πασπαλίσετε κουρκουμά στο κουνουπίδι σας και να το παρουσιάσετε σαν συνοδευτικό στις γιορτές και μην ξεχνάτε να συνδυάζετε κουρκουμά με πιπέρι για καλύτερη απορρόφηση.
Γλυκοπατάτες: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που σημαίνει ότι δεν επιτρέπουν την αύξηση ινσουλίνης κι έτσι αποθηκεύεται λιγότερο λίπος στο σώμα μας. Ψήστε μια μικρή γλυκοπατάτα και γαρνιρίστε τη με κότατζ τσιζ χαμηλό σε λιπαρά ή αξιοποιήστε την ως συνοδευτικό αντί για συμβατική πατάτα στο εορταστικό τραπέζι. .
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου