Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Πέτρος Πετρόπουλος: Γιατί κάνει είσοδο στις δύο ρόδες και αλλάζει το τοπίο στην ΚΤΜ μετά από 30 χρόνια



Στις δύο ρόδες μπαίνει και επίσημα από τις 15 Μαρτίου η Πέτρος Πετρόπουλος, καθώς αποτελούσε στρατηγική στόχευση της εισηγμένης...

να αναλάβει την αντιπροσώπευση και μοτοσυκλετών εκτός από τα αυτοκίνητα αλλά και τα γεωργικά μηχανήματα όπου δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων.

Προηγήθηκαν συζητήσεις όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα με την τελική συμφωνία να επέρχεται προ ολίγων ημερών. Σε αυτό το πλαίσιο η Πέτρος Πετρόπουλος ξεκινάει να διανέμει τις μοτοσυκλέτες KTM, Husqvarna και Gasgas, έχοντας υπογράψει συμφωνία με τον αυστριακό όμιλο Pierer Mobility AG, ο οποίος κατασκευάζει τις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο Capital.gr ο γενικός διευθυντής της Πέτρος Πετρόπουλος, Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, "ήταν στρατηγική μας προτεραιότητα να εισέλθουμε και στο χώρο της μοτοσυκλέτας, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά να συνεχίσουμε τη διανομή που μέχρι πρότινος πραγματοποιούσε στην Ελλάδα η K-Motors South East Europe”.

Θυμίζουμε ότι η Πέτρος Πετρόπουλος είναι αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Jaguar, Land Rover, Isuzu, των εξωλέμβιων κινητήρων Evinrude και Tohatsu, των εσωλέμβιων κινητήρων Perkins, των φουσκωτών σκαφών Bombard και Zodiac, των ελαστικών Cooper, AVON και Hankook, των ATV της CAN-AM και τρίτροχα της Spyder. Μέσα από τη συμφωνία με την Pierer Mobility AG ενισχύει τις δραστηριότητές της εισερχόμενη και στους δύο τροχούς.

"Στόχος μας ήταν δραστηριοποιηθούμε σε premium μάρκες μοτοσυκλετών όπως είναι oι συγκεκριμένες”, συμπληρώνει ο κύριος Αναγνωστόπουλος. Αυτή τη στιγμή το δίκτυο διανομής και πώλησης των συγκεκριμένων μαρκών είναι αρκετά εκτεταμένο, εξυπηρετώντας το σύνολο της ελληνικής επικράτειας όπως επισημαίνει ο γενικός διευθυντής της Πέτρος Πετρόπουλος. "Μέσα από αυτή τη συμφωνία ανανεώνεται η παρουσία των συγκεκριμένων μαρκών στην ελληνική αγορά και στόχος είναι να χτίσουμε μία μακροχρόνια συνεργασία με την αυστριακή εταιρεία”.

Στα 6,3 εκατ. ευρώ ο τζίρος της δραστηριότητας το 2021

Να σημειωθεί ότι ο τζίρος των συγκεκριμένων μαρκών το 2021 ήταν στα επίπεδα των 6,3 εκατομμυρίων ευρώ με αποτελέσματα προ φόρων στα επίπεδα των 124 χιλιάδων ευρώ όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του προηγούμενου εισαγωγέα της K-Motors South East Europe του Σόλωνα Κοντού.

Στόχος για την Πέτρος Πετρόπουλος είναι να υπερβεί το συγκεκριμένο ποσό τουλάχιστον κατά 10% στο προσεχές χρονικό διάστημα. Oι ταξινομήσεις και των τριών μαρκών την ίδια χρονιά ήταν περίπου 700 μοτοσυκλέτες. "Η αγορά της μοτοσυκλέτας παρουσιάζει προοπτική για τα επόμενα χρόνια, κάτι που μπορούμε να συμπεράνουμε και από τις περσινές ταξινομήσεις στον κλάδο. Ταυτόχρονα παρουσιάζει σημαντικό πεδίο ανάπτυξης στην Ελλάδα, ενώ μπορεί να μας προσφέρει μελλοντικά και άλλες προοπτικές που σχετίζονται με την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης για τις συγκεκριμένες μάρκες”, αναφέρει ο Θ. Αναγνωστόπουλος.

"Στόχος μας είναι να διερευνήσουμε το χώρο. Σε ό,τι αφορά τον προηγούμενο εισαγωγέα θα συνεργαστεί αρχικά μαζί μας ως dealer, παρέχοντάς μας ταυτόχρονα το απαιτούμενο στοκ προκειμένου να πετύχουμε μία ομαλή μετάβαση στην αγορά”, συμπληρώνει. Σε ό,τι αφορά την Πέτρος Πετρόπουλος από το σύνολο του κύκλου εργασιών της, ο οποίος το 2021 ήταν στα 155,7 εκατομμύρια ευρώ, περίπου το 35% των πωλήσεών της αντιστοιχεί στον κλάδο αυτοκινήτου.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο Σόλων Κοντός, ο οποίος είχε υπό την ευθύνη του την αντιπροσώπευση της KTM στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, έχει γνωστοποιήσει ότι θα αποχωρήσει από τον κλάδο της μοτοσυκλέτας.


Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου