Τρίτη 9 Μαΐου 2023

70 χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις: Αυτές είναι οι ειδικές του 2023



Με ορισμένες προσθήκες και μερικές ενδιαφέρουσες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν των δύο προηγούμενων ετών, η Motorsport...

Greece ανακοίνωσε το πρόγραμμα και τις ειδικές διαδρομές του EKO Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο το 2023 συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής.

Ο αγώνας ξεκινά και φέτος κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις 7 Σεπτεμβρίου. Μετά την εκκίνηση και τη διεξαγωγή μίας υπερειδικής διαδρομής, η οποία ακόμη διατηρείται μυστική, τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν στο Λουτράκι, από όπου θα ξεκινήσουν το καθαρά αγωνιστικό μέρος το πρωί της Παρασκευής, με τις ε.δ. "Λουτράκι" και "Πίσια".


Οι ειδικές της Παρασκευής

Τα Πίσια επιστρέφουν έτσι και αντικαθιστούν την ειδική "Χαρβάτι" η οποία υπήρχε στον αγώνα του 2022. Την Παρασκευή γίνεται το πέρασμα στις ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας και στη Λαμία, που θα αποτελέσει και πάλι το επίκεντρο του αγώνα. Η μεταφορά του αγώνα στη Λαμία θα γίνει μέσω της ειδικής διαδρομής "Λιβαδειά", που πέρσι αποδείχτηκε άκρως ενδιαφέρουσα και θεαματική και εν συνεχεία μέσω της μεγάλης εκδοχής της ε.δ. "Ελάτεια, η οποία με μήκος 28,32 χλμ. θα τερματίζει πριν το Ρεγκίνι. Όπως και πέρσι την Παρασκευή δεν υπάρχει service για τα πληρώματα, παρά μόνο ανεφοδιασμός.



Απαιτητικό και πάλι το Σάββατο

Η απαιτητικότερη ημέρα του αγώνα, με συνολικό μήκος ε.δ. 141,40 χλμ., προμηνύεται το Σάββατο, με τη διεξαγωγή από δύο φορές των ειδικών "Παύλιανη", "Καρούτες" και "Ελευθεροχώρι". Οι Καρούτες είναι η περσινή ειδική Βωξίτες αλλά με ανηφορική κατεύθυνση και θα διεξαχθεί δύο φορές, ενώ η Παύλιανη, μια απο τις πιο ιστορικές διαδρομές του αγώνα, επιστρέφει μετά το 2021, καθώς πέρσι δεν είχε πραγματοποιηθεί.



Κυριακή με Ταρζάν

Την Κυριακή, ο αγώνας συνεχίζεται με τον "Ταρζάν" να έχει πλέον εδραιώσει τη θέση του στη σύγχρονη διαδρομή του αγώνα και αξίζει να αναφερθεί η προσθήκη της ε.δ. "Γραμμένη". Η ειδική διαδρομή που τελευταία φορά ενσωματώθηκε στον αγώνα το 2005 θα είναι και η Power Stage αυτήν τη χρονιά. Πέρσι ήταν το Ελευθεροχώρι.





Πηγή: topgeargreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου