Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Νέο ρεκόρ και 13ος διαφορετικός νικητής της Pole Position σε 13 Ολλανδικά Grand Prix στο MotoGP



Oι ΚΑΤ1 της μεγάλης κατηγορίας για το Ολλανδικό Grand Prix στο Assen ξεκίνησαν με τους Johann Zarco και Franco Morbidelli να καταλαμβάνουν...

 τις 2 πρώτες θέσεις μετά τις πρώτες προσπάθειες. Σύντομα, ο Takaaki Nakagami πέρασε στην πρώτη θέση, αλλά με 8 λεπτά να απομένουν ήταν ο Miguel Oliveira που έκανε τον καλύτερο χρόνο.

Αμέσως μετά υπήρξε απάντηση από τον Zarco, ενώ ο Oliveira έχασε για λίγο και τη 2η θέση από τον Fabio Di Giannantonio, με τον Πορτογάλο να απαντάει όμως με ενάμισι λεπτό να απομένει.

Σε εκείνο το σημείο, ο Enea Bastinianini είχε βγει από την αγωνιστική γραμμή και κοιτούσε πίσω ώστε να μην εμποδίσει αναβάτες που κάνανε γρήγορο γύρο. Το ίδιο έκανε και ο Marc Marquez που ακολουθούσε τον Bastianini, αλλά κοιτώντας πίσω χτύπησε την ουρά της μοτοσυκλέτας του Bastianini και έπεσε.

Έτσι, ήταν οι Zarco και Oliveira που πέρασαν στις ΚΑΤ2.

Εκεί, ο Brad Binder πέρασε στην κορυφή στα πρώτα στάδια, αλλά με 10 λεπτά να απομένουν ο ταχύτερος των ελεύθερων δοκιμών, Marco Bezzecchi πέρασε μπροστά, κάνοντας 1:31.874.


Στις δεύτερες εξόδους, ο Fabio Quartararo βρέθηκε για λίγο πρώτος, αλλά ο Bezzecchi απάντησε με έναν τρομερό γύρο, έσπασε το απόλυτο ρεκόρ της πίστας και σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:31.472! Κανένας δεν θα κατάφερνε να τον ξεπεράσει, με τον Bezzecchi να γίνεται ο 13ος διαφορετικός κάτοχος Pole Position στα τελευταία 13 Grand Prix στο Assen.

Δίπλα του, στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, θα έχει τους Francesco Bagnaia και Luca Marini, με τον τελευταίο να πέφτει στα τελευταία στάδια, αλλά να κρατάει την θέση του.

Στην κεφαλή της δεύτερης σειράς βρίσκεται ο Fabio Quartararo, o οποίος άφησε πίσω του τους Brad Binder και Aleix Espargaro.

O Maverick Vinales έκανε τον 7ο καλύτερο χρόνο και θα έχει δίπλα του στην σχάρα της εκκίνησης τους Johann Zarco και Alex Marquez.

Τέλος, στην 4η σειρά της εκκίνησης, θα παραταχθούν οι Jorge Martin, ο οποίος είχε μια πτώση στα πρώτα στάδια των ΚΑΤ2, Miguel Oliveira και Jack Miller

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου