Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

ΔΕΗ blue: Ρόδα είναι και φορτίζει σε περισσότερα από 1500 σημεία πανελλαδικά



Η ηλεκτροκίνηση γίνεται προσιτή και προσβάσιμη μέσα από τις συναρπαστικές δυνατότητες της εφαρμογής ΔΕΗ blue

Η πράσινη ενέργεια είναι το μέλλον της ενέργειας και είναι ήδη εδώ. Η ηλεκτροκίνηση αν και έχει κάνει κάποια (μάλλον δειλά) βήματα την τελευταία δεκαετία, πλέον δίνει πραγματικά κίνητρα για τους καταναλωτές ώστε να τη βάλουν ψηλά στη λίστα τους. Σε αυτό το νέο ενεργειακό στοίχημα που πρωταγωνιστούν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έρχεται η ΔΕΗ blue με το μεγαλύτερο και πιο γρήγορο δίκτυο δημόσιας φόρτισης, ώστε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο να μπει στο ελληνικό σπίτι.

Οι περισσότεροι εξ ημών σκεφτόμενοι την ηλεκτροκίνηση μας πιάνει μία σχετική ανασφάλεια όταν οι προορισμοί απαιτούν πολλά χιλιόμετρα και αυτό είναι φυσικό. Για να μπορέσεις να είσαι σίγουρος για τη μετακίνησή σου, θα πρέπει να έχεις πρόσβαση σε πολλά σημεία φόρτισης και αυτό είναι πιο σημαντικό ακόμα και από την αγορά του.

Το μέλλον είναι σίγουρα πιο πράσινο, είναι ηλεκτρικό και για αυτό η ΔΕΗ έχει σπουδαία σχέδια. Η υπηρεσία ΔΕΗ blue προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτροκίνησης τόσο σε επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς όσο και σε ιδιώτες σε όλη τη χώρα. Η εταιρεία στοχεύει ψηλά και αυτό σημαίνει αλλαγή κουλτούρας ως προς τις συνήθειές μας στη μετακίνηση και στον τρόπο ζωής μας εν γένει.

Αυτή η «ηλεκτρική επανάσταση» που οραματίζεται η ΔΕΗ θα πραγματοποιηθεί μέσα από την ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση δημόσιων σημείων φόρτισης όπως είναι αεροδρόμια, λιμάνια, εμπορικά κέντρα, εθνικές οδούς κα. Επιπλέον, αυτές οι υπηρεσίες στοχεύουν στην κάλυψη των διαρκώς εξελισσόμενων αναγκών των πελατών, για οικιακούς και ημι-δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Αυτό είναι κάτι που θα επηρεάσει θετικά το σύνολο της ανθρώπινης δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας.



Βλέποντας λίγο τα οφέλη από τη μείωση των εκπομπών CO2, καταλαβαίνουμε όλοι ότι η ώρα της μετάβασης έχει έρθει, με την κλιματική κρίση να δείχνει πιο γρήγορα από ότι αναμέναμε και πιο άγρια τις διαθέσεις της. Ξέρετε ότι το CO2 που εκπέμπει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη διάρκεια ενός ολόκληρου κύκλου ζωής του, είναι περίπου 35% χαμηλότερο από αυτό των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων; Ξέρετε επίσης ότι αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί με τη χρήση ακόμα περισσότερων ανανεώσιμων πηγών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο μέλλον; Η ποιότητα του αέρα είναι θέμα επιβίωσης του πλανήτη μας, όπως και η μείωση της ηχορύπανσης είναι σημαντικό στοιχείο βελτίωσης της καθημερινότητας στις πόλεις όπου πραγματοποιείται το 80% των μετακινήσεών μας μέσα στον χρόνο.

Όσο για τη σύνδεση της ηλεκτροκίνησης με την αγορά, φτάνει να σας πούμε ότι προβλέπεται να δημιουργήσει 1,1 εκατ. θέσεις εργασίας στην Ευρώπη μέχρι το 2030!

Το όραμα μίας ποιοτικότερης ζωής σε πόλεις πιο βιώσιμες για τις γενιές που ακολουθούν είναι κομμάτι του οράματος της ΔΕΗ που πιστεύει σε αυτόν τον μετασχηματισμό των ενεργειακών μας συνηθειών για ένα πιο πράσινο αύριο. Το όφελος άλλωστε είναι πολλαπλό και μας αφορά όλους: ανθρώπους, περιβάλλον, επιχειρείν. Η ενσυνείδητη κατανάλωση ενέργειας μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, με έξυπνες μετακινήσεις για όλους.



Και εδώ έρχεται η ανανεωμένη εφαρμογή ΔΕΗ blue, στην οποία η ηλεκτροκίνηση γίνεται για τον χρήστη μία πλήρως ψηφιακή και προσωποποιημένη εμπειρία που προσφέρει ανεξαρτησία και ελευθερία στις μετακινήσεις. Αυτός ο νέος κόσμος υπηρεσιών, κομμένος και ραμμένος στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, έχει ως βάση την πράσινη ενέργεια και χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης.

Αυτό που μπορείτε εσείς να κάνετε, είναι με μερικά κλικ να ανακαλύψετε τις απίθανες δυνατότητες της εφαρμογής ΔΕΗ blue. Συγκεκριμένα σε 4 μόλις βήματα είστε έτοιμοι για βόλτα. Απλά κατεβάζετε εφαρμογή, εντοπίζετε τα πιο κοντινά και διαθέσιμα σημεία φόρτισης, όταν φτάσετε εκεί σκανάρετε το QR code για να ξεκινήσει η φόρτιση και τέλος επιλέγετε τρόπο πληρωμής.

Το εντυπωσιακό είναι ότι με την εφαρμογή κάνετε κράτηση στο διαθέσιμο ταχυφορτιστή, που σημαίνει ότι μπορείτε να οργανώσετε και τα ταξίδια σας με συγκεκριμένες στάσεις και χρόνους φόρτισης, ενώ ως Μέλη απολαμβάνετε και χαμηλότερες τιμές.


Όσο για τη φόρτιση στο σπίτι, ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες της οικιακής φόρτισης καθότι η εταιρεία προσφέρει ποικιλία φορτιστών, συμπεριλαμβανόμενης της εγγυημένης εγκατάστασής τους. Να γνωρίζετε ότι οι οικιακοί φορτιστές είναι ταχύτεροι, πιο «έξυπνοι» και ασφαλέστεροι από μία τυπική πρίζα. Σε αυτό, σημειώστε και το γεγονός ότι οι συσκευές της ΔΕΗ blue πληρούν τις προϋποθέσεις για την επιδότηση από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» (kinoumeilektrika.gov.gr).

Η ηλεκτροκίνηση είναι η νέα εποχή της «έξυπνης» μετακίνησης για πιο πράσινες και αθόρυβες πόλεις και είναι κάτι που μας αφορά όλους. Ρόδα είναι και γυρίζει, ρόδα είναι και… φορτίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου