Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

MotoGP Sprint: επικράτηση του Pecco Bagnaia στην Αυστρία



Οι Αγώνες Sprint δίνουν φέτος μια ξεχωριστή νότα και μια επιπλέον βαθμολογία για τους οδηγούς του MotoGP. Όταν τα φώτα έσβησαν...

για τον Αγώνα Sprint του Grand Prix της Αυστρίας και ενώ ο Francesco Bagnaia έκανε καλή εκκίνηση και έστριψε πρώτος, ο Maverick Vinales είχε για άλλη μια φορά κακή εκκίνηση και βρέθηκε αρκετά πιο πίσω.
Αυτό θα καθόριζε και τον υπόλοιπο αγώνα του, καθώς στην πρώτη στροφή ο Jorge Martin ακούμπησε με τον Fabio Quartararo κατά την προσπάθεια προσπέρασης και αυτό προκάλεσε αλυσιδωτές επαφές με τους Miguel Oliveira, Marco Bezzecchi και Johann Zarco να καταλήγουν στο έδαφος, ενώ ο Maverick Vinales και ο Εnea Bastianini είχαν έξοδο στην αμμοπαγίδα.



Μπροστά, ο Bagnaia ήταν πρώτος έχοντας πίσω του τους Brad Binder, Jack Miller, Luca Marini και Alex Marquez. Σύντομα οι 2 πρώτοι άρχισαν να ανοίγουν μια διαφορά και σταδιακά ο Bagnaia είχε καλύτερο ρυθμό από τον Binder, με τη διαφορά μεταξύ τους να φτάνει στα 4 δέκατα του δευτερολέπτου στον 5ο γύρο.
Λίγο πιο πίσω, ο Miller έχασε την 3η θέση από τον Marini στα φρένα της πρώτης στροφής του 6ου γύρου, ενώ 2 στροφές μετά ο Miller έχασε τα φρένα στην 3η στροφή, με αποτέλεσμα να τον περάσει και ο Martin.
Στον 6ο γύρο ο Quartararo ήρθε σε επαφή με τον δοκιμαστή αναβάτη της Aprilia, Luca Savadori, με αποτέλεσμα την πτώση του τελευταίου και μια ποινή μεγάλου γύρου για ανεύθυνη οδήγηση για τον Quartararo. Ένα γύρο μετά, στη 2η στροφή ο Martin ήρθε σε επαφή με τον Marini στην προσπάθειά του να περάσει τον Ιταλό. Το αποτέλεσμα ήταν ο Marini να πέσει, αλλά οι αγωνοδίκες έκριναν ότι επρόκειτο για ένα αγωνιστικό περιστατικό και δεν υπήρξε ποινή.



Εν τω μεταξύ μπροστά ο Pecco Bagnaia είχε ανοίξει τη διαφορά στα 1.3 δευτερόλεπτα από τον Binder και διαχειρίστηκε τη διαφορά μέχρι το τέλος (1.7 στον τελευταίο γύρο) παίρνοντας μια άνετη νίκη στον αγώνα Sprint, ανοίγοντας περισσότερο τη βαθμολογική του διαφορά. Ο Binder πήρε τη δεύτερη θέση καθώς είχε μεγάλη διαφορά από τον Jorge Martin που έκανε υπερπροσπάθεια και έφτασε από τη 12η θέση της εκκίνησης στο βάθρο.







Τέταρτος τερμάτισε ο Alex Marquez, μπροστά από τον Jack Miller, ενώ ο Pol Espargaro έκανε έναν ηρωικό αγώνα για να φτάσει τελικά στην 6η θέση. Ο Aleix Espargaro πήρε την καρό σημαία στην 7η θέση, μπροστά από τον Maverick Vinales που κατάφερε να ανακάμψει από τη 18η θέση που είχε βρεθεί μετά το περιστατικό της 1ης στροφής. Η τελευταία βαθμολογούμενη θέση κατακτήθηκε από τον Franco Morbidelli, με τον Μarc Marquez να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα (από 18ος που ξεκίνησε).



O Valentino Rossi και η σύζυγος του Francesca – Sofia Novello αποθεώθηκαν από τους θεατές



Ο απεσταλμένος μας Δημήτρης Διατσίδης με τον Valentino Rossi, λίγο πριν την εκκίνηση του Αγώνα.


Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου