Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

ΟΤΕ: Απόσχιση της δραστηριότητας των υποδομών κινητής τηλεφωνίας



Την απόσχιση των δραστηριοτήτων του που σχετίζονται με τον παθητικό εξοπλισμό των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε 100% θυγατρική εταιρεία...

 ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο ΟΤΕ.

Παράλληλα επιβεβαίωσε πρόσφατο ρεπορτάζ της «Ν» περί αλλαγών στο μοντέλο λειτουργίας της Cosmote TV σημειώνοντας στην ανακοίνωσή της: «Επιπρόσθετα, η Εταιρεία ανακοινώνει ότι διερευνά εναλλακτικές και δυνατότητες βελτιστοποίησης της δραστηριοποίησής της στον τομέα της συνδρομητικής τηλεόρασης με σκοπό την μείωση του κόστους λειτουργίας της».

Αναφορικά με την προαναφερόμενη απόσχιση της δραστηριότητας των παθητικών υποδομών ο ΟΤΕ αναφέρει: «Η διαδικασία αυτή αποσκοπεί στην καλύτερη αξιοποίηση και στην αύξηση της διαφάνειας όσον αφορά την αξία του συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου. Μέσω της παραπάνω διαδικασίας και αφού ολοκληρωθεί, κατόπιν της λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τα αρμόδια όργανα της εταιρείας, εκτιμάται ότι επιτυγχάνεται η βελτιστοποίηση των λειτουργιών του Ομίλου, καθώς και η αποτελεσματικότερη διοικητική οργάνωση. Η απόσχιση δεν αναμένεται να έχει επίπτωση στα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου».

Με ενδιαφέρον αναμένεται αν το επόμενο βήμα του ΟΤΕ θα είναι η πώληση της νέας θυγατρικής με τις υποδομές όπως έχουν πράξει πολλές τηλεπικοινωνιακές εταιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου