Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

«Διαστημική» η νέα πίστα της F1 στη Σαουδική Αραβία



Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε τη νέα πίστα που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Κιντίγια και θα «στεγάσει» τον αγώνα της F1 που διεξάγεται στη χώρα.


Μάλιστα, το καινούριο σιρκουί περιλαμβάνει μια πρώτη στροφή με υψομετρική διαφορά 20 ορόφων.

Υπενθυμίζεται ότι το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας εντάχθηκε στο αγωνιστικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος το 2021, με τον αγώνα να διεξάγεται στην Τζέντα, στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας.

Όμως, υπήρχαν εδώ και καιρό σχέδια να κατασκευαστεί μια πίστα αγώνων στην περιοχή Κιντίγια, που βρίσκεται έξω από την πρωτεύουσα Ριάντ και η οποία είναι η… αναδυόμενη πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας σε ό,τι αφορά την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Η διαδρομή θα αποτελείται από 21 στροφές, ενώ αναμένεται να έχει μήκος πάνω από 7 χιλιόμετρα. Ο σχεδιασμός της Κιντίγια εμπνέεται από άλλες διαδρομές του πλανήτη και θα έχει μεγάλες υψομετρικές διαφορές.

Η πίστα θα βρίσκεται 48 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Ριάντ, η οποία φιλοξενεί στους δρόμους της αγώνα για το πρωτάθλημα Formula E.

Η εγκατάσταση αποτελεί μέρος ενός μεγάλου νέου συγκροτήματος ψυχαγωγίας και εμπορίου που κατασκευάζεται με φόντο μια οροσειρά.

Θεωρείται ότι η Τζέντα θα συνεχίσει να φιλοξενεί μέχρι το 2027 το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου, καθώς η πίστα στην Κιντίγια δεν αναμένεται να είναι έτοιμη -το νωρίτερο- έως το 2027.

Πρόκειται για ένα μέρος στο οποίο αναμένεται τεράστια ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια μέσω της πρωτοβουλίας Saudi Vision 2030, στο οποίο θα δημιουργηθεί ουσιαστικά μία νέα πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου