Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Jeffing ή αλλιώς πώς θα τρέχεις χωρίς να κουράζεσαι



Το Jeffing είναι μια καινοτόμος αθλητική τεχνική που σου επιτρέπει να τρέχεις μεγάλες αποστάσεις χωρίς να κουράζεσαι γρήγορα. 

Δημιουργημένη τη δεκαετία του 1970 από τον Αμερικανό αθλητή Jeff Galloway, αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους δρομείς.

Πιο συγκεκριμένα, συνδυάζει τρέξιμο και περπάτημα, βελτιώνοντας την αντοχή και μειώνοντας την κόπωση, ενώ παράλληλα περιορίζει τον κίνδυνο μυικού πόνου. Το jeffing με λίγα λόγια, είναι το κλειδί για να απολαμβάνεις περισσότερο το τρέξιμο.

Μάλιστα, η βασική του αρχή είναι πολύ απλή. Συνίσταται στην εναλλαγή μεταξύ περιόδων τρεξίματος (1 έως 2 λεπτά) και ελαφρώς μεγαλύτερων διαστημάτων περπατήματος, συνήθως μέσα σε διάστημα 20 λεπτών. Με τον καιρό, τα διαστήματα τρεξίματος μπορούν να επιμηκυνθούν και τα διαστήματα περπατήματος να μειωθούν.

Μεταξύ άλλων, το jeffing συμβάλλει στη βελτίωση της αντοχής και της ψυχολογίας, μειώνοντας το άγχος. Καταλήγοντας, για αρχάριους δρομείς ή όσους φοβούνται να τρέξουν έναν μαραθώνιο, το Jeffing μοιάζει να είναι η ιδανική λύση.


Πηγή: esquire.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου