Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ!



Στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής σεζόν στρέφονται όλα τα βλέμματα στην 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
ΑΕΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν απόψε τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ (20:30, NS1) με στόχο και οι δυο τη νίκη που θα τους...
διατηρήσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι «ερυθρόλευκοι» σε τρία παιχνίδι έχουν κάνει το απόλυτο με τρεις νίκες, ενώ η Ένωση συγκατοικεί μαζί τους στους εννιά βαθμούς, τους οποίους όμως έχει πάρει σε τέσσερα ματς.

Για τους «κιτρινόμαυρους» το ντέρμπι συνδυάζεται και με την πρεμιέρα του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της ομάδας. Ο Έλληνας τεχνικός επέστρεψε στον σύλλογο μετά από τρία χρόνια και καλείται να τον βγάλει από το τέλμα στο οποίο δείχνει να βρίσκεται.

Ο Κωστένογλου δείχνει θέλει να κάνει εξ αρχής αισθητή την παρουσία του και έτσι φαίνεται πως θα αλλάξει την διάταξη της ΑΕΚ σε ένα 4-3-3 με σκληρό κέντρο και θεωρητικά γρήγορα άκρα. Την εστία της Ένωσης θα κληθεί να υπερασπιστεί ο Αραμπατζής. Μπροστά του θα παίξουν οι Γεωργέας στα δεξιά, Μανωλάς, Κάλα στο κέντρο και Καράμπελας αριστερά. Την τριπλέτα των χαφ θα συνθέσουν οι Βάργκας, Μάκος και Γκέντσογλου, ενώ στα άκρα της επίθεσης αναμένεται να αγωνιστούν ο Λεονάρντο και ο Λαγός. Στην κορυφή της επίθεσης ένας εκ των Γκούντγιονσεν, Λυμπερόπουλου θα πάρει φανέλα βασικού.

Στον αντίποδα ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναμένεται να ξεκινήσει με τον Κοστάντσο κάτω από τα δοκάρια, τον Χολέμπας στα αριστερά της άμυνας, τον Μοντέστο δεξιά, τους Μαρκάνο και Αβραάμ στο κέντρο. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν, όπως όλα δείχνουν, οι Μακούν, Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα, στα άκρα Μιραλάς και Φουστέρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζιμπούρ.

Τα υπόλοιπα ματς

Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει στην Κέρκυρα, εκεί όπου αργότερα σήμερα το απόγευμα η τοπική ομάδα θα προσπαθήσει να ξεκολλήσει από τον έναν μόλις βαθμό που έχει συγκεντρώσει σε πέντε παιχνίδια. Αντίπαλός της ο Ατρόμητος, ο οποίος έχει κάνει ιδιαίτερα καλό ξεκίνημα, σημειώνοντας τρεις νίκες και έχοντας βρει τον μεγάλο ηγέτη στο πρόσωπο του Κώστα Μήτρογλου.

Στα κυριακάτικα παιχνίδια, μετά από έναν σχεδόν μήνα απραξίας ο Παναθηναϊκός καλείται να μπει ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς, αντιμετωπίζοντας την Ξάνθη στα Πηγάδια. Πολλά τα προβλήματα για το «τριφύλλι», που ταξιδεύει για την ακριτική πόλη με μόλις έναν επιθετικό στο ρόστερ του, τον Αντώνη Πετρόπουλο και βασικό τερματοφύλακα αναγκαστικά (λόγω του τραυματισμού του Στέφανου Κοτσόλη) τον 17χρονο Στέφανο Καπίνο.

Ακόμα, στα Γιάννινα ο ΠΑΣ φιλοξενεί τον Πανιώνιο, ενώ ο Αρης θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα μέσα στο Ηράκλειο κόντρα στον Εργοτέλη.

Τέλος, στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ, ελπίζοντας να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα ύστερα από την ήττα που γνώρισε το Φάληρο από τον Ολυμπιακό.

Ρεπό έχουν Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου