Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας



Άστατος ο καιρός

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, σε ολόκληρη τη χώρα. Το βράδυ αναμένεται να χιονίσει στα...
βόρεια ορεινά. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν εντάσεως 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.


Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά θα σημειωθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία ενώ το βράδυ αναμένεται να χιονίσει στα ορεινά Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα δυτικά βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Από το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που πιθανώς τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές στις Κυκλάδες και τη Δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ στρεφόμενοι από τα δυτικά σε βόρειους βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που στα βόρεια θα είναι αυξημένες και ενδέχεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι στα νότια θα είναι ασθενείς και στα βόρεια βορειοανατολικο΄ι4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου