Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ποιοι απεργούν σήμερα


Ψηφίστηκε χθες βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και εργασιακές σχέσεις.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με απεργίες και....
στάσεις εργασίας.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, μέχρι και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία. Υπενθυμίζεται ότι η απεργία των ναυτεργατών έληγε σήμερα στις 06:00 το πρωί, όμως οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Στις 11:00 το πρωί θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι του Πειραιά.

Συνεχίζουν και σήμερα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις όλοι οι γιατροί του ΙΚΑ διαμαρτυρόμενοι για τον νέο φορέα ΕΟΠΥΥ αλλά και για τις περικοπές μισθών και τις απολύσεις. Οι γιατροί θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε νέα 24ωρη απεργία για σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Μετά την πολιτική επιστράτευση που αποφάσισε η κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή βγήκαν στους δρόμους σε ορισμένες περιοχές και μάζεψαν τα σκουπίδια. Ωστόσο η Ομοσπονδία αποφάσισε να συνεχίσει και σήμερα τις κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου