Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή των επιχειρήσεων στην κινητοποίηση της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ


Η ΕΣΕΕ εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την δυναμική συμμετοχή του εμπορικού κόσμου σε όλο το διάστημα των κινητοποιήσεων από τις 5/10 έως 19/10/2011, με αποκορύφωμα το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων.

Η ανταπόκριση των Εμπορικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών όλης της χώρας στο κάλεσμα της ΕΣΕΕ ήταν εντυπωσιακή, αφού η συμμετοχή των εμπόρων στο κλείσιμο των καταστημάτων τους έφθασε σε πρωτόγνωρα ποσοστά της τάξεως του 90%.

Η ΕΣΕΕ ευχαριστεί και συγχαίρει τόσο τους Εμπορικούς Συλλόγους όσο και τις Ομοσπονδίες μέλη της σε όλη τη χώρα για τους επιμέρους σχεδιασμούς της συμμετοχής τους και την οργάνωση των κινητοποιήσεών τους σε τοπικό επίπεδο. Η βοήθεια όλων υπήρξε ουσιαστική από την πρώτη κιόλας μέρα τόσο με την τοποθέτηση της αφίσας στις προθήκες των καταστημάτων, όσο και με την επίδοση του υπομνήματος προτάσεων - θέσεων του ελληνικού εμπορίου σε Δημάρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και τοπικούς Βουλευτές.

Ο εμπορικός κόσμος της χώρας έδειξε για ακόμη μία φορά την έντονη αντίδρασή του σε μία οικονομική πολιτική που έχει οδηγήσει πολλά καταστήματα σε κλείσιμο και έχει φέρει την ελληνική αγορά σε απόγνωση. Η ΕΣΕΕ δηλώνει την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει να διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού εμπορίου μέσα και στην επόμενη κρίσιμη περίοδο, εκκινώντας από τη σημερινή επιτυχή κινητοποίηση των εμπόρων σε όλη τη χώρα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η Γενική Συνομοσπονδία των Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ΕΣΕΕ & ΓΣΕΒΕΕ, συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2011, με κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων, και παρουσία στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Κεντρικό αίτημα της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας είναι το σταμάτημα της καθοδικής και επικίνδυνης για την οικονομία και κοινωνία υφεσιακής πορείας της χώρας, η οποία δημιουργεί και παράγει λουκέτα, ανεργία, φτωχοποίηση, διευρυμένα ελλείμματα και ακόμα μεγαλύτερα χρέη.
Η απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της χώρας, την ύφεση, δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανεκκίνηση της οικονομικής και επενδυτικής δραστηριότητας των Μικρών επιχειρήσεων (της «πραγματικής» οικονομίας), που αποτελούν την “ραχοκοκαλιά της απασχόλησης” σε Ευρώπη και Ελλάδα. Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα σήμερα, με τα προαναγγελλόμενα νέα μέτρα υπερφορολόγησης και τον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των εισοδημάτων καταναλωτών και επιχειρηματιών (ΦΠΑ - έμμεσοι φόροι - κατάργηση αφορολόγητου ορίου και εκπτώσεων φόρου) επενδύσεις από τις μικρές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν.
Οι θεσμικοί φορείς των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ δηλώνουν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε πρωτοφανή συρρίκνωση της επιχειρηματικής δράσης.

Έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες:

 Δεν λέμε όχι στις μεταρρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό του κράτους.
 Δεν λέμε όχι στην προσπάθεια για νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών.
 Δεν λέμε όχι σε μια βιώσιμη και οριστική λύση για τη σωτηρία της χώρας μας.
 Λέμε, όμως, όχι στον τρόπο που οι δανειστές μας σχεδιάζουν και επιβάλλουν μέτρα αγνοώντας βασικά δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας.
 Λέμε όχι στον απόλυτο ευτελισμό της μισθωτής εργασίας.
 Λέμε όχι στην υπερφορολόγηση που έχει βυθίσει τη χώρα στην ύφεση και τους Έλληνες στην πτώχευση και τη δήμευση της περιουσίας τους.
 Λέμε όχι στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού της χώρας και τον αφανισμό της μεσαίας παραγωγικής τάξης.
 Λέμε όχι στην υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας και της ασφάλισης.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι στη διαρκώς επιχειρούμενη τεχνητή πρόκληση και διέγερση αντανακλαστικών μέσω της στοχοποίησης κοινωνικών ομάδων, τακτική αποπροσανατολιστική από τα πραγματικά προβλήματα.

Καταγγέλλουμε την προπαγανδιστική λογική του κοινωνικού αυτοματισμού και την κατασυκοφάντηση συνδικαλιστικών φορέων εκπροσώπησης. Ας μην ξεχνάμε ότι ανάλογοι φορείς είναι και τα κόμματα. Το “πετροβόλημα αλλήλων” αποτελεί διαλυτική διαδικασία για τους Θεσμούς και την Δημοκρατία. Ας μην παρασύρονται πολιτικά πρόσωπα από “μοδάτες” επικοινωνιακές δήθεν εκσυγχρονιστικές πρακτικές και αντιλήψεις. Άλλο είναι η κριτική σε κάποιες “κακές” πρακτικές και άλλο η συντονισμένη αποδόμηση θεσμών απ΄ όπου και αν προέρχεται.

Ιδιαίτερα κάτω από τις παρούσες έκτακτες συνθήκες η συσπείρωση της κοινωνίας μέσα στους θεσμικούς φορείς δεν πρέπει να βάλλεται και πλευροκοπείται.

Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμποροι ενώνουμε την φωνή μας

Όχι σε βάθεμα της ύφεσης που οδηγεί στην καταστροφή του κοινωνικού, παραγωγικού, οικονομικού ιστού της χώρας.

Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2011

Για την ΓΣΕΒΕΕ
Ο Πρόεδρος Ασημακόπουλος Δημήτρης
Ο Γεν. Γραμματέας Σκορίνης Νίκος
Για την ΕΣΕΕ
Ο Πρόεδρος Κορκίδης Βασίλης
Ο Γεν. Γραμματέας Καρανίκας Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου