Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ζητείται άμεση αποκατάσταση των ζημιών του λιμένος Σισίου


Στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο απέστειλε σήμερα Πέμπτη την παρακάτω επιστολή ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης σχετικά με την "Αποκατάσταση ζημιών λιμένος Σισίου".

Η παρούσα επιστολή κοινοποιήθηκε στους κ.Καρχιμάκη Μιχάλη Βουλευτή Λασιθίου, κ.Πλακιωτάκη Γιάννη Βουλευτή Λασιθίου, Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Καστρινάκη Νίκο, Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, Τοπική Κοινότητα Βραχασίου.

Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού μας εγγράφου, όπου σας αναφέρουμε το πρόβλημα του λιμανιού του Σισίου με τη ζημιά που είχε υποστεί ο προσήνεμος μόλος επανερχόμαστε και παρακαλούμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες δεδομένου ότι:

1)Υπάρχει κίνδυνος με τις κακοκαιρίες του χειμώνα να καταρρεύσει εντελώς ο μόλος με ανυπολόγιστες συνέπειες και μεγάλα κόστη.

2)Το ατύχημα με τη προσάραξη του πλοιαρίου που έγινε πρόσφατα στον χώρο υπενθύμισε με τον πιο δραματικό τρόπο την ανάγκη της άμεσης και ουσιαστικής παρέμβασης . Το ευτύχημα είναι ότι δεν είχαμε θύματα, παρά ταύτα σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα και τον τουρισμό, αυτά πρέπει να τα προλαμβάνονται για να μην έχουμε τα χειρότερα.

Κύριε Περιφερειάρχη,

Έχετε εκφρασθεί θετικά για την χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών παρακαλούμε όμως να επισπεύσετε με τις Υπηρεσίες σας, λόγω αρμοδιότητας τη σχετική μελέτη ώστε να γίνει παρέμβαση πριν την έλευση του χειμώνα. Θεωρούμε επίσης ότι το ατύχημα αλλά και η ζημιά που υπάρχει στοιχειοθετεί τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και επιβάλλει την παρέμβαση της πολιτικής προστασίας για την επίλυση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου