Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Iστορική online συγκίνηση - Πρωτοφανές 10.000 tweets το λεπτό



Δέκα χιλιάδες tweets το λεπτό αποδεικνύουν πως η αναγγελία θανάτου του Στιβ Τζομπς, πρώην διευθύνοντος συμβούλου και συνιδρυτή της Apple έχει συγκλονίσει την υφήλιο. Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, (έπασχε από μία σπάνια μορφή όγκου του παγκρέατος), και απεβίωσε χθες σε ηλικία 56 ετών. «Δεν υπάρχει καλύτερος φόρος τιμής στην επιτυχία του Στιβ από το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου έμαθε το θάνατό του από μια μηχανή που ο ίδιος εφηύρε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Στιβ Τζομπς, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τη δημιουργία της Macintosh, του Iphone, του Ipod και του Ipad, έφυγε από τη ζωή, μόλις δύο ημέρες μετά την παρουσίαση νέων μοντέλων. Θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους διευθύνοντες συμβούλους της γενιάς του.
Ο θάνατός του ανακοινώθηκε αργά τα μεσάνυχτα στους εργαζόμενους της εταιρείας, από την οποία είχε παραιτηθεί στις 24 Αυγούστου 2011, αφήνοντας τα ηνία στον νυν διευθύνοντα σύμβουλο Τιμ Κουκ.
«H λάμψη του Steve, το πάθος και την ενέργειά του ήταν η πηγή των αμέτρητων καινοτομιών που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν τη ζωή όλων μας. Ο κόσμος μας είναι ασύγκριτα καλύτερος, χάρη στον Steve», αναφέρει η Apple σε ανακοίνωσή της για το θάνατο του πρώην ισχυρού άνδρα της εταιρείας.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Σύμφωνα με το WA Today, το οποίο αναφέρεται στις αντιδράσεις, μέσω διαδικτύου που προκάλεσε ο θάνατος του Στιβ Τζομπς, πρόκειται για ένα πρωτοφανές φαινόμενο, καθώς μόνο μέσω Twitter η ροή των μηνυμάτων έχει σπάσει κάθε προηγούμενο, καθώς ανέρχονται σε 10.000 το λεπτό.
Προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η αναγγελία της εγκυμοσύνης της Μπιγιονσέ, με 8.868 tweets το λεπτό.
Η συχνότητα στην αποστολή μηνυμάτων μπορεί να συγκριθεί με αυτήν του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον, το 2009, οπότε το σύστημα του Twitter είχε «κρασάρει», με μόλις 493 tweets το λεπτό.
ΘΛΙΨΗ στο Facebook και το Twitter
Πλήθος αντιδράσεων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, όπου διάσημοι και απλοί πολίτες εκφράζουν θλίψη τους.
Λίγο μετά τις 17:00 τοπική ώρα στο Σαν Φρανσίσκο (02:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος) τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Τζομπς, σχεδόν το 20% των μηνυμάτων που στάλθηκαν στο Twitter περιείχαν το όνομα Στιβ Τζομπς, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Trendistic.
Ανάμεσα στα μηνύματα ήταν και ένα στο διαδικτυακό προφίλ του Μπαράκ Ομπάμα όπου η ομάδα του προέδρου των ΗΠΑ έγραφε: «αναπαύσου εν ειρήνη Στιβ Τζομπς».
Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρντολντ Σβαρτσενέγκερ γράφει στο λογαριασμό του ότι ο «Στιβ έζησε όλες τις ημέρες της ζωής του το καλιφορνέζικο όνειρο και άλλαξε τον κόσμο αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ευχαριστούμε Στιβ».
Στο Facebook, ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, άφησε ένα μήνυμα στον «τοίχο» του: «Στιβ ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας και φίλος. Ευχαριστώ γιατί έδειξες ότι αυτά που δημιούργησες μπορούσαν ν' αλλάξουν τον κόσμο. Θα μου λείψεις».
Μια ώρα αργότερα, 103.254 χρήστες είχαν ήδη δηλώσει την προτίμησή τους στο μήνυμα αυτό.
Αρκετές δεκάδες ομάδες με τα αρχικά RIP («rest in peace», αναπαύσου εν ειρήνη) είχαν ήδη δημιουργηθεί στις 04:30' ώρα Ελλάδος. Μια μεταξύ αυτών είχε 402 μέλη που εξέφραζαν τη λύπη τους για το θάνατο του Τζομπς, «ενός απίστευτου δημιουργού που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».
ΟΜΠΑΜΑ: «Η πλειοψηφία του κόσμου έμαθε το θάνατό του από μια μηχανή που ο ίδιος εφηύρε»
«Η Μισέλ και εγώ έχουμε λυπηθεί ιδιαίτερα με την ανακοίνωση του θανάτου του Στιβ Τζομπς. Ο Στιβ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αμερικανούς πρωτοπόρους, αρκετά γενναίος για να σκέφτεται διαφορετικά, αρκετά τολμηρός για να πιστεύει ότι μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο και αρκετά ταλαντούχος για να το κάνει πράξη", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
«Οικοδομώντας μια από τις πιο πετυχημένες επιχειρήσεις του πλανήτη όταν ξεκίνησε από το γκαράζ του, αποτέλεσε το παράδειγμα της αμερικανικής ευφυΐας» προσθέτει στην ανακοίνωση.
«Προσωποποιώντας τους υπολογιστές και βάζοντας το διαδίκτυο στις τσέπες μας, ο Τζομπς έφερε την επανάσταση στην πληροφορία, όχι μόνο να είναι προσβάσιμη αλλά και διαισθητική και ψυχαγωγική», υπογραμίζει ο Ομπάμα, ο οποίος πρόσφατα είχε πει ότι ο Τζομπς προσωπικά τού έδωσε στο χέρι του μια ταμπλέτα πληροφορικής ipad, πριν από την κυκλοφoρία του προϊόντος στην αγορά.
Αναφερόμενος στο στούντιο Pixar που ο Τζομπς ίδρυσε, ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι ο επιχειρηματίας «έδωσε χαρά σε εκατομμύρια παιδιά και μεγάλους».
«Ο Στιβ αρεσκόταν να λέει ότι ζούσε την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία. Και επειδή αυτό έκανε, άλλαξε τη ζωή μας, επανακαθόρισε ολόκληρους οικονομικούς τομείς και κατόρθωσε ένα από τα πιο σπάνια επιτεύγματα στην ανθρώπινη ιστορία: άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μας βλέπει τον κόσμο», πρόσθεσε ο Ομπάμα.
«Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή. Και δεν υπάρχει καλύτερος φόρος τιμής στην επιτυχία του Στιβ από το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου έμαθε το θάνατό του από μια μηχανή που ο ίδιος εφηύρε. Η σκέψη της Μισέλ και η δική μου είναι στη γυναίκα του Λορίν, την οικογένειά του και όλους όσοι τον αγαπούσαν», καταλήγει η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου.

ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ: «Θα μου λείψει πολύ»
Η επιρροή που είχε στον κόσμο ο Στιβ Τζομπς θα διαρκέσει ακόμη πολλές γενιές, δήλωσε ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. «Ο Στιβ και εγώ συναντηθήκαμε πριν από σχεδόν 30 χρόνια, ήμασταν συνεργάτες, ανταγωνιστές και φίλοι για τη μισή μας ζωή. Ο κόσμος βλέπει σπάνια ανθρώπους με τέτοια επιρροή όπως αυτή που είχε ο Στιβ. Τα αποτελέσματά της θα είναι αισθητά επί πολλές γενιές. Ο Στιβ θα μου λείψει παρά πολύ», είπε.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Σύμφωνα με το WA Today, το οποίο αναφέρεται στις αντιδράσεις, μέσω διαδικτύου που προκάλεσε ο θάνατος του Στιβ Τζομπς, πρόκειται για ένα πρωτοφανές φαινόμενο, καθώς μόνο μέσω Twitter η ροή των μηνυμάτων έχει σπάσει κάθε προηγούμενο, καθώς ανέρχονται σε 10.000 το λεπτό.
Προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η αναγγελία της εγκυμοσύνης της Μπιγιονσέ, με 8.868 tweets το λεπτό.
Η συχνότητα στην αποστολή μηνυμάτων μπορεί να συγκριθεί με αυτήν του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον, το 2009, οπότε το σύστημα του Twitter είχε «κρασάρει», με μόλις 493 tweets το λεπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου