Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Νέα συνάντηση Κουτρουμάνη-Τρόικας για τα εργασιακά


 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Με αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους επικεφαλής της Τρόικας αλλά και με τεχνικά κλιμάκια θα συνεχιστεί σήμερα στο υπουργείο εργασίας το σκληρό παζάρι για τους μισθούς . 

Στις 13:00 ο Γιώργος Κουτρουμάνης θα συναντήσει Τόμσεν και Μόρς οι οποίοι χθες, Παρασκευή, εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι και με επιθετικό ύφος ζήτησαν απ΄ τον Υπουργό εργασίας να εφαρμόσει πακέτο σκληρών μέτρων μηδενός εξαιρουμένου ούτε του κατωτάτου ,ούτε του 13ου και 14ου μισθού. 

Η σκληρή επιμονή της Τρόικας για μαχαίρι σε μισθούς συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα προκάλεσε την έντονη αντίδραση κοινωνικών εταίρων και συνδικάτων. "Αυτοί οι τοκογλύφοι δανειστές επιμένουν να θέλουν να ανατρέψουν και να ισοπεδώσουν τα πάντα στις εργασιακές σχέσεις" τόνισε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης ενώ οι εκπρόσωποι των εμπόρων έστειλαν μήνυμα ότι θα σεβαστούν τη Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας . 

"Να σταματήσουν αυτές τις απαιτήσεις που δεν έχουν κανένα όφελος για τους Έλληνες, την οικονομία και την αγορά. Για εμάς οι μισθοί μεταφράζονται σε τζίρο, δεν είναι η αιτία των λουκέτων και της ανεργίας" είπε ο πρόεδρος ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Η Τρόικα απαίτησε χθες την υλοποίηση νέων σκληρών μέτρων με όλο και πιο άκαμπτο τρόπο για να εγκρίνει το δάνειο των 130 δισ. , που είναι απαραίτητο για τη διάσωση της χώρας.

Κατά τη συνάντηση  με τον Γιώργο Κουτρουμάνη, οι επικεφαλής της Τρόικας ζήτησαν:

•Μείωση κατώτατου  μισθού 751 ευρώ

•Κατάργηση 13ου-14ου μισθού ή δραστική περικοπή τους

•Απολύσεις σε ΔΕΚΟ - τράπεζες με κατάργηση κανονισμών προσωπικού

•Πάγωμα όλων των  κλαδικών συμβάσεων

•Κατάργηση της 6μηνης  προστασίας που δίνουν οι συμβάσεις  μετά τη χρονική λήξη τους

•Για τις επικουρικές, ενοποίηση σε 1 ταμείο και μεσοσταθμικές μειώσεις στις συντάξεις κατά 15%.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου