Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Πάρτι με απάτες και σπατάλες στα ασφαλιστικά ταμεία


Μπορεί εδώ και χρόνια τα ασφαλιστικά ταμεία να βουλιάζουν στα ελλείμματα και τα χρέη, τα μέτρα με περικοπές συντάξεων και παροχών να αποτελούν μόνιμο εφιάλτη για τους ασφαλισμένους, αλλά οι απάτες και οι σπατάλες είναι ένα καθημερινό φαινόμενο που χρόνια τώρα αυξάνουν και διογκώνουν τα ελλείμματα του συστήματος.
Οι αποκαλύψεις των .....
τελευταίων ημερών για απάτες με εμπλεκόμενους υπαλλήλους στο ΙΚΑ της Καλλιθέας εκτιμούν ειδικοί σε θέματα λειτουργίας των ταμείων ότι δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου της μεγαλύτερης αφαίμαξης στα οικονομικά της κοινωνικής ασφάλισης.
Σύμφωνα, πάντα με τους ειδικούς το πρόβλημα εντοπίζεται στην γραφειοκρατία, στην έλλειψη μηχανογραφικών υπηρεσιών, στην πολυνομία, στην πληθώρα των επιτροπών και στις πελατειακές σχέσεις του πολιτικού συστήματος με παρεμβάσεις για εξυπηρέτηση ημετέρων και πολιτικών φιλών.
Μάλιστα, θεωρούν όλες αυτές τις αποκαλύψεις συγκυριακές και τυχαίες καθώς το σύστημα διοίκησης και οργάνωσης χωλαίνει και παρά τον διαχωρισμό των συνταξιοδοτικών παροχών από τις παροχές υγείας …τα φαινόμενα αυτά θα συνεχίσουν να προκαλούν αφαίμαξη στα οικονομικά του συστήματος και τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στο ΙΚΑ, από τους 330.000 αναπήρους, βάσει των στοιχείων που επεξεργάζονται στο υπουργείο Εργασίας, οι 150.000 έχουν μόνιμη αναπηρία. Εκτιμάται, δε, ότι αρκετοί από τους υπόλοιπους συνεχίζουν να λαμβάνουν επιδόματα ενώ πλέον δεν συντρέχει λόγος. Παράλληλα θα πρέπει να τονιστεί ότι έχει διακοπεί η καταβολή της σύνταξης σε 40.000 συνταξιούχους-φαντάσματα με ετήσιο όφελος 450 εκατ. ευρώ για τα Tαμεία.
Επίσης στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στις αποθήκες του ΙΚΑ έχουν βρεθεί Τέσσερις τόνοι γύψου, ο οποίος είχε αγοραστεί προ ετών και δεν είχε αξιοποιηθεί, μεγάλες ποσότητες οδοντιατρικών αναλώσιμων και μη υλικών, βαμβάκι, οινόπνευμα και αντίστοιχα υλικά, 369 πιεσόμετρα που είχαν αγοραστεί, αλλά δεν είχαν διανεμηθεί στις Μονάδες Υγείας, 8.000 τεμάχια πανάκριβων επιθεμάτων, τα οποία κόστισαν σε κάθε Μονάδα Υγείας στην οποία θα μεταφέρονταν 60.000 ευρώ.
http://www.asfalisinet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου