Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Εκλογές χωρίς κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα;


Πρόταση για μπλακ - άουτ με επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλα τα ΜΜΕ υποβλήθηκε στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ως έσχατο μέσο πίεσης ώστε να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να μπει ένα «φρένο» στους εργοδότες που έχουν εξοντώσει με απολύσεις και ατομικές συμβάσεις τους εργαζόμενους σε όλο το χώρο του Τύπου.
«Με βάση τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί και μετά τις άκαρπες συναντήσεις που είχατε με τις Ενώσεις των εργοδοτών, ζητάμε να προχωρήσετε άμεσα σε κινητοποιήσεις πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ.Προτείνουμε οι κινητοποιήσεις να ξεκινήσουν από την Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, με 4ωρες στάσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς (από 18:00 μέχρι 22:00), σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις.
Από την στιγμή που οι Ενώσεις των εργοδοτών δεν δεχθούν να συζητήσουν την υπογραφή ΣΣΕ, τότε από την Δευτέρα, 30 Απριλίου, το ΔΣ να προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλα τα ΜΜΕ.
Σε σχέση με το θέμα που έχει προκύψει με τις περικοπές, που ανακοίνωσε με τη μορφή τελεσιγράφου η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, κρίνουμε απαραίτητο να ζητήσετε την άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού» αναφέρει το ψήφισμα των εκπροσώπων του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.
Είναι σαφές ότι οι εργοδότες σχεδιάζουν να εξαντλήσουν όλα τα χρονικά περιθώρια μέχρι τη 14η Μαΐου, καταλυτική ημερομηνία υπογραφής Κλαδικών Συμβάσεων, ώστε μετά απρόσκοπτα και ελεύθερα να κινηθούν στην κατάρτιση επιχειρησιακών ή ατομικών συμβάσεων με ακόμη σκληρότερους όρους.

Πλέον, έχει αρχίσει να καλλιεργείται σοβαρά η ιδέα του "μαύρου" στις τηλεοράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, στις 12.00 το μεσημέρι, υπήρξε συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης, το οποίο μετά τις παραπάνω εξελίξεις ήρθε στη δύσκολη θέση (ευτυχώς για τον κλάδο) να υιοθετήσει την παραπάνω πρόταση. Πριν λίγο, η συνεδρίαση διεκόπη για αύριο, ώστε να γίνει συνενόηση με όλα τα συνεργαζόμενα Σωματεία, δηλαδή ΕΤΙΤΑ και ΕΠΗΕΑ, ώστε όλοι να ακολουθήσουν στην καθολική απεργία, βάζοντας λουκέτο σε όλα!

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι των Μέσων έχουν εισηγηθεί να παραμείνει ανοιχτή η κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση, ώστε να ενημερώνεται όλη η χώρα για τις πολιτικές εξελίξεις, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Seleo.gr News 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου