Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Η εγκυκλοπαίδεια της μπίρας


Πολλά βιβλία προσπάθησαν αλλά κανένα δεν τα κατάφερε ποτέ τόσο καλά. 
Το “The Oxford Companion to Beer” είναι ένα βιβλίο που έχει πραγματικά τα πάντα περί μπίρας
Σίγουρα προτιμάς να πίνεις μπίρες απο το να διαβάζεις για αυτές. Δεν έχει τύχει όμως να βρεθείς μπροστά σε ένα πολύ πλούσιο κατάλογο μπιραρίας και να μην ξέρεις ποιά η διαφορά ανάμεσα στις lager και τα ales, τις weisse και τις dunkel;
Δεκάδες χώρες στον κόσμο παράγουν πολύ αξιόλογες μπίρες, δημιουργώντας έτσι έναν τεράστιο ιστό πληροφορίας. Έναν ιστό που πολλοί τόλμησαν να περικλείσουν σε ένα βιβλίο, με πενιχρά όμως αποτελέσματα.
Ο Garrett Oliver όμως δημιούργησε έναν φανταστικό τόμο αφιερωμένο στην μπίρα και τη ζυθοποιία γενικότερα. Σε αυτή την έκδοση μπορείς πραγματικά να βρεις τα πάντα που αφορούν αυτό το υγρό που συνοδεύει τόσο ευχάριστα τα βράδια σου.



Η παραγωγή της μπίρας είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία στην οποία ο κάθε τόπος προσδίδει τα δικά του στοιχεία, ανάλογα με τα σιτηρά που παράγει και τη ζύμωση που ακολουθεί.
166 ειδικοί βοήθησαν τον συγγραφέα του βιβλίου να μιλήσει εμπερειστατωμένα για την μπίρα και τη διαδικασία παραγωγής της. Πάνω από 100 είδη μπίρας περιγράφονται με μεγάλη λεπτομέρεια στις 900 περίπου σελίδες του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου