Σάββατο 12 Μαΐου 2012

"Κόκκινος" συναγερμός στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους - Πλήρη κατάρρευση εσόδων και στον τουρισμό. Στάση πληρωμών από Tour Operators


-Σε κίνδυνο μισθοί και συντάξεις
-Στο προσκήνιο το εφιαλτικό σενάριο για πληρωμές "έναντι"
-Μέχρι τέλος Ιουλίου τα αποθέματα του κράτους-
-Δραματική μείωση 38% στις εισπράξεις φόρων
Σύμφωνα με την "Ημερησία και την δημοσιογράφο...
Μαρία Βουργανά μέσα από το ρεπορτάζ της, στη κόψη του ξυραφιού κινείται η ρευστότητα του Δημοσίου, καθώς παρουσιάζει καθολική πτώση στα συνολικά του έσοδα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τίθεται και θέμα δανειοδότησης από την τρόικα εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων που επικρατούν στη χώρα μας.
Η κατάσταση που βιώνουμε έχει φέρει στο προσκήνιο σενάρια και φημολογίες για πληρωμή δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων με...χρεωστικούς τίτλους, δηλαδή με πιο απλά ελληνικά με ΕΝΑΝΤΙ!
Αυτό σημαίνει πως οι υπάλληλοι και συνταξιούχοι δεν θα βρουν χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό, αλλά θα λάβουν μια..."υποσχετική" πως θα πληρωθούν "προσεχώς" όταν βρει χρήματα το ελληνικό δημόσιο.

Ανησυχητικά μηνύματα φθάνουν στο Υπουργείο Οικονομικών από τις εφορίες τα οποία προκαλούν πονοκέφαλο και αγωνία. Δείχνουν τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό να βρίσκεται υπό πλήρη διάλυση, τους φορολογούμενους να μην μπορούν να πληρώσουν τους φόρους αλλά και το ΦΠΑ και τις δημόσιες εισπράξεις μέρα με την μέρα να καταρρέουν, τάση που αναμένεται να ενταθεί τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις πρώτες μέρες του Μαΐου καταγράφηκε σημαντική μείωση των εσόδων στις εφορίες που υπερβαίνει το 10% σε σύγκριση με το 2011. Όπως λένε αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ενώ πέρυσι τις πρώτες μέρες του Μαϊου οι ημερήσιες εισπράξεις των ΔΟΥ ήταν 40 εκατ. ευρώ, φέτος έπεσαν στα 35 εκατ. ευρώ και από τη Δευτέρα, την επόμενη των εκλογών, ο ρυθμός μειώθηκε ακόμη περισσότερο.



ΚΡΑΧ στον Τουρισμό - Μετεκλογική "στάση  πληρωμών" κήρυξαν στην Ελλάδα ξένοι Tour Operators

Σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς ομίλους έχουν στραφεί κορυφαίοι ξένοι Tour Operators ώστε να μάθουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τους για το μέλλον της Ελλάδας, προκειμένου να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις τόσο για τις συμφωνίες που θα κλείσουν με Έλληνες όσο και για τους τουρίστες που θα προωθήσουν προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με γράφημα η κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά τον τουρισμό μας με:

-) Μείωση στις αφίξεις τουριστών στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας κατά 5,2% στο πρώτο τετράμηνο τους 2012
-) Μείωση στις αφίξεις τουριστών στην Αθήνα 12% στο πρώτο τετράμηνο του 2012
-) Μείωση ζήτησης στα τουριστικά γραφεία 64% στο α' τρίμηνο
-) Μείωση κύκλου εργασιών 67% στο α΄τρίμηνο
-) Πάγωμα των κρατήσεων τις τελευταίες ημέρες στις διεθνείς τουριστικές αγορές

Το θέμα που "καίει" τελικά τους διεθνείς Tour Operators αν και κανείς δεν το θίγει ανοικτά, είναι αν θα διατηρηθεί η Ελλάδα στην Ευρώπη και αν θα πρέπει να καταβάλουν τα ποσά που έχουν συμφωνήσει στους συνεργάτες τους σε ευρώ ή...δραχμές.

Πάντως, όπως και να εξελιχθεί το θέμα, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις βιώνουν ένα απίστευτο κλίμα αβεβαιότητας και βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε πως η ελληνική τουριστική βιομηχανία απασχολεί περισσότερους από 700 χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο "κενό".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου