Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Κόλαση φωτιάς στην Κρήτη























Κόλαση φωτιάς στην Κρήτη, με τις φλόγες τις τελευταίες ημέρες να τυλίγουν το νησί διαδοχικά από τα Χανιά μέχρι το Ηράκλειο.

Στο Ηράκλειο, μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε αργά το βράδυ στη Βιάννο. Ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ με 11 οχήματα και 22 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν στην περιοχή με τη συνδρομή και δύο ελικοπτέρων.

Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, με αποτέλεσμά να έχει εκκενωθεί ο οικισμός Χόνδρος ενώ και οι κάτοικοι της Κάτω Βιάννου έχουν εγκαταλείψει για προληπτικούς λόγους τα σπίτια τους.

Νωρίτερα τη νύχτα , πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Σμάρι Πεδιάδος. Κι εδώ η φωτιά είναι σε εξέλιξη, ενώ ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή.

Υπό έλεγχο τέθηκαν τη νύχτα πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή των Αρχαιοτήτων Μαλίων, του Δήμου Χερσονήσου, αλλά και στο Αντισκάρι και τον Τσούτσουρο.

Σε ύφεση επίσης βρίσκεται η φωτιά που καίει από το Σάββατο σε περιοχές του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

Δυνάμεις της Π.Υ παραμένουν στο σημείο, ενώ και χθες όλη τη μέρα ισχυρές δυνάμεις με τη συνδρομή δύο ελικοπτέρων επιχειρούσαν στην περιοχή δίνοντας για μια ακόμη ολόκληρη ημέρα μάχη με τις φλόγες.

Πάντως οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα μέτωπα των πυρκαγιών δυσκολεύουν τις προσπάθειες που καταβάλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου