Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Έτσι θα κάνουν την Κρήτη "καθρέπτη"!


 

Αφήνουν τις ανεμογεννήτριες και πιάνουν τα φωτοβολταϊκά, αφού τα ..συμφέροντα διαπιστώνουν ότι οι αντιδράσεις για τα φωτοβολταϊκά πάρκα θα είναι - με βάση τα σημερινά δεδομένα - μικρότερες από ότι με τα αιολικά! 


Οι σφοδρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας σε όποιο σημείο έχει διαφανεί ότι αποτελεί στόχο για τη δημιουργία αιολικού πάρκου ( από το Μάραθος ως την Ίτανο κτλ ), έχει σαν αποτέλεσμα την αλλαγή των σχεδίων για τις μεγάλες εταιρείες που επιθυμούν να δρασητιροποιηθούν στην Κρήτη.
Ένα νησί, το οποίο αποτελεί έναν ενεργειακό θησαυρό, που θέλουν να τον εκμεταλλευτούν και να τον ...ξεζουμίσουν!
Πρόκειται αν μη τι άλλο για μια εξέλιξη, την οποία οι περισσότεροι δεν περιμένουν. Και αυτό επιχειρούν τώρα να εκμεταλλευτούν τα συμφέροντα. Φυσικά από αυτή την εξέλιξη τίθενται μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι καθορίζουν εν πολλοίς τις τύχες αυτού του τόπου.
Περιμένουμε να δούμε επιτέλους από την Περιφέρεια Κρήτης, μαζί με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς έναν σχεδιασμό με βάση τον άνθρωπο. Έναν σχεδιασμό με βάση τη στήριξη του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού. Πως μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, όταν όλες οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις μας γίνουν "καθρέπτες";
Η Περιφέρεια Κρήτης πρέπει να έχει στόχο να προστατεύει τα συμφέροντα των κατοίκων και τη φυσιογνωμία του νησιού, "να συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής απειλής και είναι σε πλήρη αντίθεση με τη σουρεαλιστική εικόνα που προωθούν ανερμάτιστοι και ιδιοτελείς σχεδιασμοί που θέλουν να μετατρέψουν το νησί σε εργοστάσιο ΑΠΕ και να εγκαταστήσουν, στην πέριξ θάλασσα, διάσπαρτες εξέδρες άντλησης πετρελαίου", όπως αναφέρει η ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ σε ανακοίνωση της.

"Η ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ θα σταθεί στο πλευρό της τοπικής αυτοδιοίκησης και των οργανώσεων των πολιτών που υπερασπίζονται τον πλούτο του νησιού, το τοπίο και τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους, τη γεωργία την κτηνοτροφία και τον τουρισμό. Προτείνει στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσει την απόφαση αυτή, ενώνοντας έτσι και προστατεύοντας τον τόπο και την κοινωνία", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Αυτό που μένει είναι να δούμε αν επιτέλους "ξυπνήσουν" οι αρμόδιοι και σωθεί το νησί, πριν να είναι αργά...
 creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου