Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Νέο κύμα κακοκαιρίας την Κυριακή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Νέο κύμα κακοκαιρίας την Κυριακή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες- Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια

Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει αύριο, Κυριακή, ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά...


 τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι άνεμοι θα πνέουν από 6 με 8 μποφόρ.

Στην Αθήνα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Υφεση των φαινομένων από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται να εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 1.000 μετρά). Υφεση θα παρουσιάσουν τα φαινόμενα τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο
θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (πάνω από τα 1.000 μετρά). Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στις δυτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου