Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ολυμπιακός απέναντι στη Γιουνάιτεντ που συνέρχεται

 
Παρά τη μείωση των διαθέσιμων «όπλων» του ο Ολυμπιακός ελπίζει σε κάτι καλό απέναντι στη Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΕίναι ξεκάθαρο ότι πριν από περίπου έναν μήνα ο προπονητής του Ολυμπιακού...


 Ισπανός Μίτσελ, κάπως αλλιώς λογάριαζε τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας του εν όψει των αναμετρήσεων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Προφανώς οραματιζόταν τους συνδυασμούς του Κώστα Μήτρογλου με τον Χαβιέρ Σαβιόλα, ή τουλάχιστον την παρουσία του πρώτου στη βασική ενδεκάδα και του δεύτερου στον πάγκο της ομάδας ως μια εναλλακτική λύση πολυτέλειας.

Ωστόσο απόψε (21.45) στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να υποδεχθεί την κατά τα φαινόμενα απερχόμενη πρωταθλήτρια Αγγλίας δίχως το δικαίωμα να υπολογίζει στους δύο προαναφερθέντες. Ο πρώτος έχει πάψει να είναι μέλος της ομάδας μετά την πώλησή του στη λονδρέζικη Μίλαν, ενώ ο δεύτερος θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού.

Απώλεια (καθώς δεν έχει δηλωθεί στις λίστες της UEFA) πρέπει να θεωρείται και η απουσία του φορμαρισμένου σέρβου φορ Μάρκο Στσέποβιτς, μοιραία οι πρωταθλητές Ελλάδας καλούνται να εκπορθήσουν την αγγλική άμυνα με αιχμή του δόρατος τον 21χρονο Νιγηριανό Μάικλ Ολαϊτάν, ο οποίος πάντως έχει ως σήμερα αφήσει καλά δείγματα γραφής με τα 8 τέρματα που έχει σημειώσει σε 15 επίσημα ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Σίγουρα αλλιώς φανταζόταν την κατάσταση και στην αμυντική γραμμή της ομάδας του ο ισπανός τεχνικός. Η απουσία του τραυματία Δημήτρη Σιόβαδιέταξε την εσπευσμένη απόκτηση του Ιβάν Μαρκάνο (ποδοσφαιριστή που είχε αγωνιστεί στους Ερυθρόλευκους επί Ερνέστο Βαλβέρδε), ο οποίος ωστόσο δεν διακρίνεται εξίσου με τον διεθνή έλληνα στόπερ για τον αμυντικό δυναμισμό του όσο για το εγκεφαλικό παιχνίδι του.

Και απέναντι σε επιθετικούς παγκόσμιας κλάσης όπως ο Γουέιν Ρούνι και οΡόμπιν φαν Πέρσι, το έργο των Μαρκάνο και Κώστα Μανωλά μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Συνυπολογίζοντας σε όλα τα προαναφερθέντα και τη βελτιωμένη εικόνα που παρουσίασε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελευταίο αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας (επικράτησε με 2-0 χάρη σε τέρματα των Ρούνι και Φαν Πέρσι), φτάνει κανείς στο συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός θα είχε ακόμη καλύτερη τύχη απέναντι στους προβληματικούς κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν Κόκκινους Διαβόλους, οι οποίοι βρίσκονται 11 βαθμούς πίσω από την τέταρτη θέση του αγγλικού πρωταθλήματος, η οποία και εξασφαλίζει συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρ' όλα αυτά στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να παρουσιάσουν την εικόνα που πρέπει και με όπλο την ισχύ με την οποία οπλίζει την ομάδα η δυνατή έδρα της ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να πάρει θετικό αποτέλεσμα εν όψει της ρεβάνς στο «Θέατρο των Ονείρων», η οποία θα διεξαχθεί στις 19 του ερχόμενου Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου