Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ωρα για κούπα -Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης διεκδικούν απόψε το τρόπαιο του Champions League

Ωρα για κούπα -Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης διεκδικούν απόψε το τρόπαιο του Champi

Μια πόλη, για πρώτη φορά σε τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίζεται στα δύο, με τις «συμπολίτισσες», Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, να διεκδικούν το «ιερό δισκοπότηρο» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.


Η ιβηρική χερσόνησος συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της φετινής σεζόν, αφού, μετά τον τελικό Σεβίλλης – Μπενφίκα στο Γιουρόπα Λιγκ, απόψε, στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας (21:45, ΝΕΡΙΤ, NOVASports1) κοντράρονται οι δύο μεγάλοι σύλλογοι της ισπανικής πρωτεύουσας.
Η «βασίλισσα», θα βρεθεί για 13η φορά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετρώντας εννέα κατακτήσεις, όμως, θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο για πρώτη φορά έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια.
Από την πλευρά της, η Ατλέτικο, είναι πρωτάρα σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, αφού, η αμέσως προηγούμενη και μοναδική φορά που έφτασε στην «πηγή» της διοργάνωσης, ήταν τη σεζόν 1973-1974, όταν ακόμα τιτλοφορούταν Κύπελλο Πρωταθλητριών.
Η Ρεάλ, βρίσκεται στον μεγάλο τελικό με την ιδιότητα της Κυπελλούχου Ισπανίας, έχοντας στερήσει τον τίτλο από τη Μπαρτσελόνα, ενώ η Ατλέτικο, έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος έπειτα από 18 χρόνια, με την ισοπαλία (1-1) απέναντι στους «μπλαουγκράνα», στον τελικό πρωταθλήματος του «Καμπ Νου».
Ο Ντιέγκο Σιμεόνε και η παρέα του έχουν κερδίσει απεριόριστο σεβασμό με τα φετινά τους κατορθώματα κι εννοείται ότι η σεζόν που ολοκληρώνεται, θα είναι σημείο αναφοράς στην ιστορία του συλλόγου. Πέρα από τον τίτλο της Πριμέρα Ντιβιζιόν και άσχεται απ' οτιδήποτε γίνει απόψε, οι «ροχιμπλάνκος» έχουν κερδίσει πολλούς οπαδούς ανά τον κόσμο και απεριόριστο σεβασμό από ανθρώπους του αθλήματος και μη.
Όσο για τη Ρεάλ, στοχεύει στο 10ο τρόπαιο της ιστορίας της, δίνοντας το «παρών» στην τελευταία μέρα της διοργάνωσης για πρώτη φορά έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια. Ο Κάρλο Αντσελότι κατέστησε σαφές ότι η κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου ήταν στόχος που είχε μπει σε προτεραιότητα από την αρχή της σεζόν και στην προσπάθεια επίτευξης του στόχου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα είναι εκεί!
Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είναι πανέτοιμος για το αποψινό παιχνίδι, με τους Πέπε και Καρίμ Μπενζεμά να παίρνουν μέρος στην τελευταία προπόνηση, το βράδυ της Παρασκευής, αλλά ακόμα να μην έχει ξεκαθαρίσει η συμμετοχή τους στην αναμέτρηση με την Ατλέτικο. Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής που προέκυψε με τον Αλβάρο Μοράτα, δεν ενέπνεε ανησυχία... Χωρίς δικαίωμα συμμετοχής λόγω της συμπλήρωσης του ορίου καρτών στον επαναληπτικό ημιτελικό με τη Μπάγερν Μονάχου στην «Allianz Arena», ο Τσάμπι Αλόνσο.
Για τους τυπικά φιλοξενούμενους, του Σιμεόνε, οι Ντιέγκο Κόστα και Αρντά Τουράν είναι διαθέσιμοι, ξεπερνώντας τις ενοχλήσεις που αισθάνονταν μετά τον τελικό της Πριμέρα Ντιβιζιόν απέναντι στη Μπαρτσελόνα, πριν από μια εβδομάδα.
Oι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ρεάλ Μαδρίτης:  Κασίγιας - Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο - Μόντριτς, Ιγιαραμέντι, Ντι Μαρία - Μπέιλ, Ίσκο, Ρονάλντο.
Ατλέτικο Μαδρίτης:  Κουρτουά - Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Λουίς - Τουράν, Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε  - Αντριάν (Κόστα), Βίγια.


Πηγή : coppa.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου