Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Βραδιά κάτω από το φως του μεγαλύτερου φεγγαριού της χρονιάς



Την πιο λαμπερή νύχτα του 2014 θα απολαύσουν την Κυριακή 10 Αυγούστου οι ... ρομαντικοί! Η πανσέληνος του Αυγούστου που τόσο έχει υμνηθεί από τους ποιητές "καλεί" και φέτος...




 μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που η Φύση προσφέρει.

Για το λόγο αυτό οι αρχαιολογικοί χώροι, σε όλη την Ελλάδα, θα παραμείνουν ανοιχτοί με ελεύθερη είσοδο, ενώ πλήθος εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί.

Στα Χανιά

Ανοιχτός θα παραμείνει ο Αρχαιολογικός Χώρος Απτέρας, όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τίτλο "Νότες Μουσών και Σειρήνων".
Στον Αρχαιολογικό Χώρο Ρόκκας διοργανώνεται μουσική εκδήλωση με τίτλο : "Του φεγγαριού, του φαραγγιού του Αυγούστου", από την ορχήστρα εγχόρδων ΑΣΟΝΙΕΤΑ, μαζί με την Αγγελική Καθαρίου ως μεσόφωνο και το Χρήστο Ζερμπίνο στο Ακορντεόν, υπό τη δ/νση του Παύλου Σεργίου

Στο Ηράκλειο

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου θα δοθεί η παράσταση θεάτρου "Ο Στρατής ο Θαλασσινός και ένα μικρό ναυάγιο" σε ποίηση Γεωργίου Σεφέρη, ενώ ανοιχτή για το κοινό θα παραμείνει η Κνωσός ως τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα.

Τον Αρχαιολογικό Χώρο της Γόρτυνας θα μπορούν να επισκεφθούν μικροί και μεγάλοι ως τη 01.00, ενώ μουσική βραδιά τζαζ θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο Τυλίσου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυλίσου.

Φεγγαροβραδιά πραγματοποιείται και στο Ανάκτορο της Φαιστού, όπου ανοιχτός θα παραμείνει ως τη 1.00 ο χώρος υποδοχής πάνω από το ανάκτορο.

Οι παράσταση "Πέρσες" του Αισχύλου θα δοθεί σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χερσονήσου, στον αρχαιολογικό χώρος Μαλίων.

Στο Λασίθι

Ανοιχτός θα παραμείνει ο Αρχαιολογικός χώρος Λατούς στην Αγορά της αρχαίας πόλης. Σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθείμουσική εκδήλωση με τίτλο "Ταξιδεύοντας με το αυγουστιάτικο φεγγάρι στη Μεσόγειο του Γκρέκο".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου