Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών στο Δίστομο



Σε ανθρωποκυνηγητό έχουν επιδοθεί οι Αρχές στην Πελοπόννησο για τον εντοπισμό των τριών δραστών, οι οποίοι με την απειλή όπλων άρπαξαν το μεσημέρι της Παρασκευής το ποσό των 300.000 ευρώ από τράπεζα, στο Δίστομο Βοιωτίας.





Οι αστυνομικοί από τον τρόπο δράσης των ληστών πιστεύουν ότι είναι πολύ πιθανό να έχουν σχέση με τρομοκράτες και τα χρήματα να προορίζονται για το λεγόμενο «επαναστατικό» ταμείο.

Οι υποψίες στρέφονται σε ασύλληπτα μέλη της ομάδας Μαζιώτη και μάλιστα πιθανολογείται ότι το κρησφύγετό τους βρίσκεται στην περιοχή της Κορίνθου.

Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούν δύο στοιχεία:

Το φουσκωτό που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία του Διστόμου, εκλάπη τον Αύγουστο του 2012 από το λιμάνι της Καλαμάτας λίγο καιρό, δηλαδή, μετά την απόδραση Μαζιώτη – Ρούπα.

Επίσης, στο διαμέρισμα του Αμαρουσίου, όπου έμενε το ζευγάρι, είχε βρεθεί στα πράγματα της Ρούπα απόδειξη από κατάστημα της Κορίνθου.

Οι ληστές εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι

Όπως φαίνεται, οι δράστες ήταν αποφασισμένοι, ενώ το σχέδιό τους ήταν καλά οργανωμένο.

Σύμφωνα με το Mega, μετά από κατόπτευση του χώρου, γνώριζαν ότι στην τράπεζα δεν υπάρχει η πόρτα ασφαλείας που πρέπει και έτσι μπορούσαν να περάσουν μέσα τον οπλισμό τους.

Παράλληλα, είχαν την πληροφόρηση ότι το σκάφος του Λιμενικού με έδρα την Κόρινθο είχε καθηλωθεί λόγω βλάβης.

Στις έρευνες, λοιπόν, που έγιναν μετά τη ληστεία, δεν μπορούσε να μεταβεί γρήγορα λιμενικό πλοίο για να τους εντοπίσει πριν φτάσουν στο Ξυλόκαστρο, καθώς έπρεπε να μεταβεί σκάφος από την Πάτρα...

Στο μικροσκόπιο αποτυπώματα και κάμερες ασφαλείας

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εγκληματολογικών εργαστηρίων και αναμένονται τα αποτελέσματα από τα ίχνη που άφησαν οι ληστές στο υποκατάστημα.

Πάντως, η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις των δραστών, μόλις βγήκαν από την τράπεζα και διέφυγαν με το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Μαρτυρίες - ντοκουμέντο

Η διευθύντρια της τράπεζας αποκάλυψε πως οι τρεις ένοπλοι δράστες την απειλούσαν ότι εάν δεν ανοίξει τα δύο χρηματοκιβώτια θα σκοτώσουν την οικογένεια της, ενώ δύσκολες στιγμές πέρασε και ο ταμίας, τον οποίο οι ληστές πήραν ως όμηρο.

Οι τρεις δράστες, είναι άτομα νεαρής ηλικίας, ενώ φορούσαν περούκες και γυαλιά ηλίου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είχαν μάσκες, ήταν οπλισμένοι με πιστόλια και μιλούσαν άπταιστα ελληνικά.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου