Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Οι 4 κυριότερες εστίες μικροβίων στην κουζίνα σας!

Οι 4 κυριότερες εστίες μικροβίων στην κουζίνα σας!

Το ξέρατε ότι η κουζίνα σας μπορεί να γίνει μία από τις κυριότερες εστίες μικροβίων όλου του σπιτιού; Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε πολύ καλά το χώρο και φυσικά να τον απολυμαίνετε σε καθημερινή βάση. 




Πάμε να δούμε ποια αντικείμενα είναι τα πιο... ύποπτα!
1. Πετσέτα κουζίνας: Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις Η.Π.Α. και Καναδά, διαπιστώθηκε πως το 89% των πετσετών που συλλέχθηκαν είχαν πάνω τους κολοβακτηρίδια! Μη χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα πολλές ημέρες και μη σκουπίζετε με αυτή ό,τι βρεθεί μπροστά σας. Φροντίστε να τις αλλάζετε τακτικά!

2. Αλατοπίπερο: Δε μας φαίνεται καθόλου περίεργο, μιας και είναι το αντικείμενο που ακουμπάει όλη η οικογένεια πολλές φορές την ημέρα. Οι επιστήμονες συνιστούν συχνό καθαρισμό τους- μην αμελείτε να τα αδειάζετε και να τα πλένετε μία βορά την εβδομάδα.


3. Κάδος σκουπιδιών: Μπορεί να τοποθετείτε μέσα σε αυτόν σακούλα, όμως αυτό δε σημαίνει πως και αυτός δε χρειάζεται απολύμανση. Ο κάδος, για ευνόητους λόγους είναι η απόλυτη εστία μικροβίων. Φροντίστε δύο φορές την εβδομάδα να τον βγάζετε και να τον καθαρίζετε επιμελώς. Αγοράστε απολυμαντικό διάλυμα και περάστε τις εσωτερικές αλλά και τις εξωτερικές επιφάνειες του κάδου με αυτό.

4. Σιφόνι νεροχύτη: Κι όμως, σε αυτό εγκλωβίζονται υπολείμματα τροφών, τα οποία σε συνδυασμό με την υγρασία, βοηθούν στον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Αγοράστε ειδικά απολυμαντικά καθαριστικά και χρησιμοποιείστε τα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.




Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου