Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Πρώτη είδηση στον Καναδά οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα



Στις πρώτες ειδήσεις της ημέρας, τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια του Καναδά αναφέρονται στην κήρυξη πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη προσπάθεια εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο….



Στις ανταποκρίσεις, που προέρχονται κυρίως από διεθνή πρακτορεία, αναφέρεται ότι η Ελλάδα βαδίζει σε πρόωρες εκλογές, προγραμματισμένες για τις 25 Ιανουαρίου 2015, με αβέβαιες προοπτικές.

Η πτώση της κυβέρνησης συνασπισμού, στα 2,5 χρόνια, προκαλεί αβεβαιότητα για τη διάσωση της χώρας από την κρίση χρέους, ενώ οι αγορές αντέδρασαν επιθετικά, με το Χρηματιστήριο να πέφτει 11,3% μετά την ψηφοφορία για Πρόεδρο, αναφέρουν οι ξένοι ανταποκριτές και σημειώνουν:

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στην επόμενη κυβέρνηση, απειλώντας να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο, το οποίο εξασφάλισε δισεκατομμύρια ευρώ δάνειο για την Ελλάδα από τις χώρες της ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις, το τελευταίο διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας -που ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ- έχει υπαναχωρήσει ως προς τις θέσεις του για την ολική ακύρωση του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου